Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besöksnäringsstrategi

Kommunerna Norrtälje, Österåker och Östhammar samarbetar sedan många år för att stärka och utveckla besöksnäringen i Roslagen inom ramen för Roslagssamarbetet och via delägarskap i destinationsbolaget Visit Roslagen AB.

Två män ute på vattnet i kanot.

Kommunerna vill ytterligare stärka sitt engagemang i besöksnäringen och genomför nu en sektorövergripande destinationsledning genom bildandet av ett destinationsråd. Tillsammans med näringsliv och ideella krafter vill kommunerna att destinationsrådet tar ledartröjan för utveckling av Roslagen som en stark och växande besöksdestination.

Om besöksnäringsstrategin

Under våren 2021 ska en besöksnäringsstrategi för Roslagen tas fram. Den ska kunna fungera som en röd tråd i den gemensamma destinationsutvecklingen för besöksnäringen och för de tre kommunerna Norrtälje, Östhammar och Österåker. En långsiktig besöksnäringsstrategi för Roslagen är en förutsättning för det starka samarbete som eftersträvas.

Det finns flera goda skäl till varför Roslagen behöver planera inför framtiden. Ett sådant är att människors resmönster är i förändring, inte minst i kölvattnet efter den pågående pandemin. Ett annat är att hållbarhet sätts allt mer i fokus för våra företag och lokalsamhällen. För att klara förändringsresan behöver vi jobba tillsammans över kommungränserna och vi behöver ta tillvara de unika resurser som Roslagen besitter.

Engagera dig i Roslagen som besöksdestination

Vill du engagera dig i Roslagens framtid som besöksdestination? Då kan du ge din bild av Roslagens möjligheter som besöksdestination genom en enkät.  

Enkät för din bild av Roslagen som besökdestination

Digital workshop 23 mars

Förutom enkäten så ska vi även genomföra ett digitalt workshop 23 mars 14.30-16.00,  där söker vi deltagare från besöksnäringen i Norrtälje kommun. Motsvarande möten hålls i de andra kommunerna. Deltagarantalet är begränsat till 30 personer. 

Anmäl dig till den digitala workshopen här

Vi reserverar oss för att alla som är intresserade ej har möjlighet att kunna beredas plats. Vi återkommer med besked till er som anmält intresse.

Vill du veta mer? Kontakta Torkel Andersson, utvecklingsstrateg. 

torkel.andersson@norrtalje.se

Läs mer om besöksnäringsstrategi
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.