Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Vanliga frågor och svar

Här hittar du vanliga frågorna och svar om bredbandsutbyggnad i Norrtälje kommun.

Du kan börja med att titta vilken nätägare som finns i din närhet, detta kan du göra via bredbandskartan. Du kan även se över marknadsaktörer i kommunen och fiberföreningar. 

Så hittar du nätägare

  1. Besök Post- och telestyrelsen (PTS), Brebandskartan webbsida
  2. Klicka på länken till vänster, "Hitta nätägare". Skriv sedan relevant adress, ort eller område i rutan uppe till höger.

Marknadsaktörer i kommunen

Fiberföreningar

För att se hur mobiltäckningen av mobilt bredband ser ut, kan du titta på en täckningskarta. 

De olika sorters bredband som finns tillgänliga i olika delar av kommunen kan skifta något. I många fall finns olika produkter att välja mellan. Vill du läsa mer om detta, kan du läsa på länken nedan för en kort genomgång av vår rekommendation om du står inför att göra ett val.

Trådlöst bredband kommer fortsatt vara ett bra alternativ i centrala Stockholm och på lite sikt kanske också i Norrtälje stad, men inte för landsbygden. Trådlös anslutning är kanske tillräckligt idag men om bara några år är risken stor att vardagssysslor som bankärenden, se på tv och att läsa tidningen vid datorn kommer att bli problematiska. 

Om du erbjuds fiber rekommenderar vi dig att tacka ja. Det är de mest stabila, framtidssäkra och sannolikt mest ekonomiska alternativet du har. 

Norrtälje kommun har idag inget formaliserat samarbete med någon specifik aktör. Däremot har vi en bra dialog med de aktörer som är aktiva i kommunen.

I de områden som ännu ej är fiberutbyggda är möjligheten att välja mellan olika nätägare begränsad. Om du får ett erbjudande och vill ha fiber rekommenderar vi att du tackar ja. Om utbyggnande uteblir har de aktiva nätägarna lämnat garantier att alla avtal kommer att brytas utan tillkommande kostnad för dig. 

Senast ändrad: 2023-09-18