Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utbildningsbeskrivning Vård och omsorg

Hos oss på Norrtälje Komvux kan du utbilda dig till undersköterska, personlig assistent, skötare inom psykiatrisk vård, boendestödjare, omsorgsassistent, vårdare och sjukvårdsbiträde.

Den här yrkesutbildningen vänder sig till dig som vill arbeta inom privat eller inom kommunens och landstingets regi.

Kurser på Vård och omsorgsutbildningen

12-13 stycken kurser ingår i utbildningen för att du ska få formell kompetens som undersköterska. För att utbildningen ska motsvara Skolverkets yrkespaket för undersköterska behöver du även kurserna Svenska 1/Svenska som andraspråk 1 och Samhällskunskap 1a1.

Grundutbildningen är gemensam för hela Sverige och består av 8 kurser.

Vård och omsorgsarbete 1 200p
Hälsopedagogik 100p
Etik och människors livsvilkor 100p
Medicin 1 150p
Psykologi 1 50p
Specialpedagogik 100p
Psykiatri 1  100p
Vård och omsorgsarbete 2 150 p
  950p

Hos Norrtälje komvux ingår en orienteringskurs på 50p

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)  ingår i vissa kurser och utförs inom kommunens och/eller i den privata regin.

När du är klar med grundutbildningen söker du en yrkesutgång på 400 gymnasiepoäng. Yrkesutgång är en  kombination av fördjupande kurser som ger dig yrkeskompetens.  Du väljer yrkesutgång inom ett område som engagerar dig och som du vill arbeta inom. Här på Norrtälje Komvux har vi yrkesutgång; Hälso– och sjukvård samt Äldreomsorg i egen regi.

För att kunna säkerställa att alla får möjlighet att genomföra APL som ingår i kurserna har vi ett begränsat antal platser till de olika yrkesutgångarna.

Är du intresserad av psykiatri eller funktionsvariations-område så hjälper vi dig att söka så att du får läsa dem med en annan anordnare i Stockholm.

Du kan även söka Skolverkets nationella yrkespaket för vårdbiträde hos oss. Yrkespaketet omfattar 800p och du läser alla kurser inom grundutbildningen, förutom Vård– och omsorgsarbete 2.

Till Utbildning för vuxna
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.