Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vård och omsorgsutbildningen

Gillar du att arbeta med människor, att hjälpa dem och att se dem utvecklas? Har du hjärtat på rätta stället? Då är detta utbildningen för dig.

Vård och omsorgsutbildningen


Gillar du att arbeta med människor? Då är detta utbildningen för dig.
Du kommer att få ett meningsfullt arbete, där arbetsuppgifterna varierar och ingen dag är den andra lik. Utbildningen ger dig formell kompetens att arbeta inom många olika områden t.ex. i vård och omsorg samt socialtjänsten.
Sverige behöver fler vårdbiträden och undersköterskor, behovet av utbildad vårdpersonal är stort. Du har därför stora möjligheter att efter utbildningen få ett viktigt och givande arbete.

Lärare på Vård och omsorgsutbildningen i Norrtälje


Vi är ett kollegialt arbetslag med sjuksköterskor och sjukgymnast som alla är legitimerade yrkeslärare.
Vi har arbetat som undersköterskor, sjukgymnast och sjuksköterskor i olika kommuner och regioner, bland annat inom akutsjukvård, rehabilitering, geriatrik samt psykiatri.
Vårt arbetslag har stor kompetens inom vård och pedagogik. Vi är en del av Norrtälje kommun och delar kommunens värdegrund och vision. 
Utbildningsbeskrivning Vård och omsorg
På Norrtälje Komvux kan du utbilda dig till undersköterska, personlig assistent, skötare inom psykiatrisk vård, boendestödjare, omsorgsassistent, vårdare och sjukvårdsbiträde.

Kurser på Vård och omsorgsutbildningen

Utbildning till vårdbiträde omfattar 800 poäng, vilket är gemensamt för hela Sverige.
Utbildning till undersköterska omfattar 950 poäng samt fördjupning mot en yrkesutgång 400 poäng, vilket också är gemensamt för hela Sverige.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i vissa kurser.
Hos Norrtälje Komvux finns dessutom två orienteringskurser á 50p. Introduktion till vård- och omsorgsutbildningen samt Kartläggning inför validering.
På Norrtälje Komvux har vi yrkesutgångarna, Hälso- och sjukvård samt Äldreomsorg. Är du intresserad av psykiatri- eller funktionsvariationsområdet så hjälper vi dig att söka så att du får läsa de yrkesutgångarna med en annan utbildningsanordnare.
För att utbildningen ska motsvara Skolverkets yrkespaket för undersköterska behöver du även kurserna Svenska 1/Svenska som andraspråk 1 och Samhällskunskap 1a1.

 • ORK introduktionskurs 50p
 • ORK kartläggning inför validering 50p
 • Vård och omsorgsarbete 1 200p
 • Hälsopedagogik 100p
 • Specialpedagogik 1 100p
 • Psykologi 1 50p
 • Medicin 1 150p
 • Etik och människors livsvillkor 100p
 • Psykiatri 1 100p
 • Vård och omsorgsarbete 2 150p
 • Fördjupningar 400p

 

 

 

 

 

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.