Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Gymnasiesärskolan

Gymnasiesärskolan är en del av Rodengymnasiet. Vi finns mitt i skolan och det är viktigt för oss att samverka med såväl elever som lärare i gymnasieskolan. Att känna trygghet och gemenskap i skolan är viktigt. Därför sätts du som elev i centrum för vårt sätt att arbeta och organisera skolan. Utbildningen är fyra år lång och uppdelas i yrkesinriktade nationella program samt individuella program. Under utbildningen får du möjlighet att utveckla ett förmågan att kommunicera och samverka med andra människor.

Gymnasiesärskolan Rodengymnasiet

Utbildningen är fyra år och när du lämnar gymnasiesärskolan får du ett gymnasiesärskolebevis som visar vilka kunskaper och erfarenheter du har. Under utbildningen har du möjlighet att använda de kunskaper du har lärt dig på en arbetsplats. I slutet av din utbildning gör du ett gymnasiesärskolearbete för att visa att du är väl förberedd för de arbetsuppgifter du kan möta i framtiden.

Programmet för administration, handel och varuhantering är för dig som vill arbeta inom handel eller med administration. Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta på ett varulager eller tycker om att arbeta med service i mötet med människor.

Här får du möjlighet att lära dig om försäljning, inköp och marknadsföring. Du lär dig även hur man planerar för att transportera varor. Du arbetar både praktiskt och teoretiskt. Du tränar på att samarbeta, ta ansvar, arbeta självständigt och att ta egna initiativ. Du utvecklar även din förmåga att diskutera, reflektera och att möta människor i olika servicesituationer.

naturbruksprogrammet är för dig som gillar djur eller att vara ute i naturen. Här får du lära dig om bland annat jordbruk, skogsbruk, fiske, djurvård och bioenergi. Teori varvas med praktik och närheten till jordbruket och skogen spelar en viktig roll. Här har du möjlighet att ta truck- och körkort samt motorsågskort. Vi har även utbildning på grävmaskin. Elever och personal arbetar mycket nära varandra i vardagen och ett gott kamratskap råder mellan ungdomar och vuxna.

Det individuella programmet är till för dig som inte kan gå på ett nationellt program i gymnasiesärskolan och utformas så att det passar just dig. Här läggs stor vikt vid att stärka din självkänsla och motivation genom att göra skolvistelsen till en så positiv upplevelse som möjligt. Du får möjligheten att arbeta praktiskt på lämplig nivå och en stor del av undervisningen handlar om vardagsaktiviteter inom arbete, boende och fritid.

Det individuella programmet har inga programmål. Innehållet i utbildningen utgår istället från den enskilda elevens behov och förutsättningar. Programmet omfattar 6 ämnesområden:

  • estetisk verksamhet
  • hem- och konsumentkunskap
  • idrott och hälsa
  • natur och miljö
  • individ och samhälle
  • språk och kommunikation.

Alla ämnesområden har en viktig roll när det gäller att förbereda dig inför vuxenlivet. Ett rikt vuxenliv, inte skolframgång, är det yttersta målet för individuella programmets ämnesområden.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.