Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Byta skola under pågående läsår/nyinflyttad

Här kan du läsa om hur du gör om ditt barn ska byta skola. Informationen gäller även för dig som är nyinflyttad eller bor i annan kommun men önskar skolplacering i Norrtälje kommun.

Barn leker på skolgård

Byta skola - för dig som bor i Norrtälje kommun

Om du vill byta skola för ditt barn under pågående läsår kontaktar du skolan du är intresserad av för att få besked om det finns plats för ditt barn. Det är rektor på den önskade skolan som beslutar om ditt önskemål om byte av skola kan beviljas. Fyll i blanketten Ändring av skolplacering  och lämna till rektor. Båda vårdnadshavarna måste skriva under blanketten, även den vårdnadshavare som inte bor på samma adress som barnet.

 

Söka skola - för dig utanför kommunen

Du som inte är folkbokförd i Norrtälje, men vill att ditt barn ska gå i skolan här, fyller i en blankett för att ansöka om skolplacering. Det går inte att ansöka via Norrtälje kommuns e-tjänst. 

Innan platsen godkänns ska Norrtälje kommun inhämta ett yttrande från elevens hemkommun. Platsen bekräftas med ett beslut som skickas hem till er.

Om ditt barn går i en kommunal skola och flyttar till annan kommun under pågående läsår har hen rätt att gå kvar hela läsåret. Om du och ditt barn flyttar till annan kommun under pågående läsår och vill gå kvar i skola i Norrtälje kommun ska ni inför nytt läsår ansöka om skolplacering i Norrtälje kommun igen, via den här blanketten. Undantag gäller om ditt barn flyttar under årskurs 8 eller 9. Om ditt barn flyttar under årskurs 8 har hen rätt att gå kvar i årskurs 9.

Innan platsen godkänns ska Norrtälje kommun inhämta ett yttrande från barnets hemkommun. Platsen bekräftas med ett beslut som skickas hem till er.

 

Fördelning av platser

Om efterfrågan av plats vid en skolenhet överstiger antalet tillgängliga platser vid en skolenhet, tillämpas följande urvalsgrunder i angiven ordning: 

  • Närhetsprincipen (relativ närhet)
  • Elever som har syskon som går i årskurs 1-3 på den aktuella skolan det läsår barnet ska börja förskoleklass. Med syskon avses endast barn folkbokförda på samma adress, och om avståndet till skolan ligger inom två kilometer från elevens folkbokföringsadress.

 

Till Grundskola och fritidshem
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.