Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Lyckad invigning av UNIC (Unga Norrtälje i Centrum)

30 april 2024

Den 18 april invigde UNIC sina nya lokaler på Stora Brogatan 10. Unga Norrtälje i Centrum (UNIC) tidigare Kyrkogatan 8/K8, firade även sitt namnbyte och det är ungdomarna själva som fått rösta fram det nya namnet.

En kvinna klipper ett band och bakom bandet står flertalet människor.

Unga Norrtälje i Centrum (UNIC), tidigare Kyrkogatan 8/K8 firade att de fått nya lokaler men även nytt namn. Namnet har ungdomarna själva fått rösta fram. UNIC finns till för ungdomar mellan 16-24 år som varken jobbar eller studerar. Här kan du få hjälp med studier, söka jobb och praktik, få kontakt med socialtjänsten kring din ekonomiska situation och även få vägledning vid psykisk hälsa. 

Lyckad invigningskväll

Den 18 april invigdes de nya lokalerna på Stora Brogatan 10 och det blev en lyckad kväll. Cirka 30 personer var på plats under kvällen. Deltagare bestod bland annat av representanter från Psykiatri- och beroendemottagningen, Unga vuxna-mottagningen, Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON), Socialförvaltningen, Norrtälje Vuxenutbildning, Näringsliv- och etableringsavdelningen och ett flertal politiker. Socialnämndens ordförande Ann Lewerentz klippte band och höll tal.

– Det var så roligt att se många på plats på vår invigning och det känns tryggt att vi fortsätter det viktiga arbetet med att ha en plats dit ungdomar kan få stöd och hjälp, säger Seda Güclü, socialsekreterare och samordnare för UNiC. 

Det här är UNIC

På UNIC kan du få coachning och stöd att komma vidare i livet. Vi kan bland annat stödja dig till utbildning, praktik och arbete. Vi vet att du är unik, och ger dig därför råd och stöd anpassat efter dig. Om det vi kan erbjuda inte räcker till så stöttar vi dig att hitta rätt bland aktörerna. 

Fem personer står och ler in mot kameran.

På bilden: Monica Levin, studie- och yrkesvägledare, Linda Andersson, coach på socialförvaltningen, Seda Güclü, socialsekreterare och samordnare, Mananya Wölker, studie- och yrkesvägledare och Hans-Peter Malmgren, utbildningskonsulent. 

För dig som vill veta mer

Mer om Unga Norrtälje i Centrum (UNIC)