Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Skicka in din egen bildskatt

10 april 2024

Norrtälje kommun är en plats fylld av historiska skatter och spännande berättelser. Nu vill vi ta del av dina egna historiska bilder, skicka in egen bildskatt så kan den bli en del av Stadsarkivets 50-årsjubileum.

Historisk bild från stadsarkivet. Bilden föreställer  ett hus som stod vid busstationen nedanför nuvarande väntsal/pressbyrån.

På bilden: Huset på bilden stod tidigare vid Norrtälje busstation, nedanför  nuvarande väntsal/pressbyrån.

I år fyller Norrtälje Stadsarkiv 50 år och det uppmärksammas flera gånger under året med olika evenemang och information i sociala medier.

Skicka in bildskatt

Under perioden april–juni vill vi lyfta upp invånarnas egna bildskatter i sociala medier. Har du en historisk bild från Norrtälje kommun som du vill dela med andra invånare, skicka din bild med en förklaring vad bilden innehåller till bildskatter@norrtalje.se.

Ett urval av bilder kommer att visas på Norrtälje kommuns Facebook och instagramkonto, på digitala skärmar som är placerade runt om i kommunen samt eventuellt i ett bildspel på Roslagsmuseet under höstens arkiv-utställning.

Det utgår inget arvode för inskickad bild. Genom att skicka in din bild godkänner du att bilden visas på Norrtälje kommuns sociala medier, digitala skärmar samt på ett bildspel på Roslagsmuseet. Samtliga inskickade bilder kommer att raderas sista januari 2025. Bilder som publicerats på kommunens sociala medier raderas inte från kontona.

För dig som vill veta mer

På Norrtälje stadsarkiv bevarar vi kommunens historia. Från tidningar och brev till fotografier och protokoll. Arkiven är tillgängliga för alla. Detta är en hörnsten i vår demokrati.

Till Stadsarkivets webbplats