Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Norrtälje badhus stängt 7 mars

6 mars 2024

Norrtälje badhus håller stängt torsdagen den 7 mars, på grund av sanering. Vi räknar med att åter öppna på fredag 8 mars.

De senaste vattenproverna av vattnet på Norrtälje badhus visar på förhöjda värden av bakterien Pseudomonas aeruginosa i två av bassängerna. Dessutom visar provtagningen även spår av legionella i anläggningens bubbelpool. Därför kommer badhuset vara stängt för allmänna besök under torsdagen för sanering av de bassängerna.

Undervisningsbassängen öppen

Undervisningsbassängen är inte påverkad och kommer att vara öppen för undervisning och skolbad även under torsdagen.

Vattenproverna visar på förhöjda värden av bakterien Pseudomonas aeruginosa i motionsbassängen och rekreationsbassängen. Bakterien kan orsaka pseudomonasfollikulit och så kallade badhusfötter.

För att åtgärda detta måste bassängerna saneras och därför kommer badhuset vara stängt. De spår av legionella som uppmätts ligger under de riktvärden som finns för att stänga bassänger men vi väljer ändå att sanera även bubbelpoolen i samband med saneringen av de andra bassängerna.

Vi räknar med att öppna badhuset på fredag 8 mars klockan 10.00.

Pseudomonasfollikulit

Pseudomonas aeruginosa kan orsaka så kallad pseudomonasfollikulit, vilket ger utslag på huden, särskilt på hud som varit täckt av badkläder. Hudutslagen följer ofta formen av en persons badkläder och kännetecknas av kliande fläckar som utvecklas till ojämna utslag.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats 

Badhusfötter

Badhusfötter är ett tillstånd som i sällsynta fall kan drabba barn efter bad i badhus. Symtomen är intensiv smärta, svullnad och rodnad i fotsulorna. Symtomen uppstår kort efter besök i badhus, ofta inom ett dygn.

Om du har symptom

Om du upplever besvär efter besök i Norrtälje badhus rekommenderar vi dig att kontakta 1177.

Badhusfötter (1177.se)

För dig som vill veta mer

Alla badhus i Norrtälje kommun