Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Kvartersinformation lockade många till öppet hus i Norrtälje Hamn

15 mars 2024

Norrtälje Hamn bjöd in nyfikna till öppet hus på projektkontoret där projektgruppen visade hamnenmodellen och svarade på allmänna frågor om projektet. Även byggherrarna Riksbyggen och Wästbygg presenterade sina kvarter under byggnation.

En man håller en presentation av trämodellen över Norrtälje hamn för intresserade åhörare

Redan i början av gårdagens öppna hus i Norrtälje hamn var ett femtiotal personer på plats, och ännu fler droppade in under kvällens gång. Temat för dagen var kvarter under byggnation och på plats fanns, förutom representanter från kommunens projektgrupp, även Wästbygg och Riksbyggen som presenterade sin kvarter.

Besök från husbyggare och mäklare

Från Riksbyggen kom projektchefen Anna-Karin Zarins och Svensk Fastighetsförmedlings mäklare Maria Alex. De presenterade kvarter 16, Åkeriet med bostadsrättsföreningarna Havslängtan och Havsbrisen.

Havslängtan består av 42 lägenheter och är en del av Bonum, Riksbyggens koncept med seniorboende för 55-plussare. I föreningen finns samlingslokal och bovärd med möjlighet för gemenskapsaktiviteter för de boende. Havslängtan har inflyttning redan i juni 2024.

Den andra bostadsrättföreningen, Havsbrisen, har totalt 82 lägenheter. 8 av dessa lägenheter är hyrköpslägenheter för personer under 35 år. Den boende hyr sin lägenhet och kan köpa loss den efter ett antal år. Resterande bostäder i föreningen är bostadsrätter utan åldersbegränsningar. Inflyttning sker under våren 2025, försäljning av bostadsrätterna pågår och hyrköpslägenheterna släpps tre månader före inflyttning.

Kvarteret har en kreativ parkeringslösning, med en parkeringshiss i två plan. Den boende lämnar sin bil på en plats och sen skickar hissen iväg bilen till sin parkeringsplats.

Två personer håller en presentation

Bilden: Anna-Karin Zarins och Maria Alex presenterar kvarter 16.

Wästbygg representerades av kund- och marknadsansvarig Anette Lindberg och projektutvecklare Daniela Häggqvist som presenterade kvarter 8, Fartyget/Tjärleken.

Tjärleken byggs i två etapper där den första, 50 lägenheter i bostadsrättföreningen Tjäran, står färdiga för inflyttning i september 2024. Den andra etappen, 61 lägenheter i bostadsrättsföreningen Leken, kommer byggas i ett senare skede – när är ännu inte klart. Försäljning pågår via Mohv och det finns två visningslägenheter för den som är nyfiken.

Byggnadens fasad är i liggande och stående träpanel i olika färger och vissa delar är tjärade i svart och har slingrande klätterväxter. Bostadsrättsföreningarna har många gemensamma ytor, som en takterass med växthus, co-workingrum och innergård med grönska och lekplats. Dessutom finns en bil- och cykelpool med eldrivna fordon och hela projektet byggs för att kunna bli Svanencertifierat.

Två personer håller en presentation

Bilden: Daniela Häggqvist och Anette Lindberg presenterar kvarter 8.

Hamnenmodellen lockade till frågor

Kommunens projektgrupp hade flera representanter på plats som svarade på frågor om projektet i stort, om olika detaljplaner för kvarteren och om allmänna platser. Den stora trämodellen av hamnen var en naturlig samlingspunkt där alla hade möjlighet att ställa frågor och direkt få en visuell bild av de platser det pratades om.

En man håller en presentation av trämodellen över Norrtälje hamn för intresserade åhörare

Bilden: Jan Kjellberg, projekteringsledare, visar och berättar på modellen av Norrtälje hamn.

Nästa öppna hus

Nästa öppet hus är planerat till 28 maj och då blir det tema verksamheter, näringsliv och evenemang. Mer information kommer!