Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Berätta om ditt Gräddö och Rävsnäs!

18 mars 2024

Vad tycker du som bor eller vistas i Gräddö och Rävsnäs om orten? Vilka är dina favoritplatser? Vad saknar du och vad fungerar mindre bra?

Röda fiskebodar och illustrationer av cykel, skateboard, fotboll, fika, blommor, fjärilar och båtar

Många är intresserade av att bosätta sig i området kring Gräddö och Rävsnäs. När ett område utvecklas i den takt som Gräddö och Rävsnäs gör är det viktigt att det finns en helhetsbild över området, så den bebyggelse som tillkommer bidrar till en positiv och hållbar utveckling på lång sikt. Därför genomför Norrtälje kommun en förstudie som ska fånga upp de behov som finns och vad vi behöver tänka på i framtida ärenden i området, till exempel i bygglovsärenden.

Invånardialogen blir en viktig utgångspunkt

Under våren kommer Norrtälje kommun genomföra en dialog med invånare, sommargäster, verksamheter, föreningar och fastighetsägare i Gräddö och Rävsnäs. Syftet är att tillsammans med människorna på orterna ta fram en bild av vad Gräddö och Rävsnäs är idag och hur människor som bor och verkar där vill att orterna ska utvecklas. Dialogen kommer utmynna i förslag och teman som tas vidare i kommunens fortsatta arbete med förstudien.

Enskilda intervjuer följs av ett öppet hus med invånardialog

Just nu arbetar Landskapslaget, experter på invånardialoger, på uppdrag av Norrtälje kommun med att ta kontakt med aktörer och personer på orterna för att samla in information. Under mars och april kommer de stämma träff med olika grupper och den 5 maj bjuds alla in till ett Öppet hus där det finns möjlighet för alla att delta.

Vill du bidra?

Mer information om öppet hus kommer. Om du har något du vill dela med dig av redan nu kan du kontakta Ida-Maria Classon Frangos på Landskapslaget, ida-maria@landskapslaget.se, 08-40027847

Frågor och funderingar om förstudien besvaras av projektledare Johan Mattson, som nås via Kontaktcenter.

För dig som vill veta mer

Förstudie om Gräddö/Rävsnäs