Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Utbyggnad av gång- och cykelvägar

5 februari 2024

I kommunens tre tätorter, Norrtälje, Hallstavik och Rimbo pågår projekt att planera och bygga ut det befintliga gång- och cykelvägnätet. Här kan du läsa mer om projektens status.

Cykelväg i Rimbo

Lindvägen (Hallstavik)

Trottoaren längs den östra sidan ersätts med gång- och cykelväg. I samband med det får körbanan ny asfalt och trottoaren längs västra sidan ersätts med en asfalterad vinge. Etapp 1, sträckan mellan Magistervägen och Badhusvägen, färdigställdes veckan före jul 2023 och de båda återstående etapperna beräknas klara till månadsskiftet februari/mars 2024.

Dianavägen (Hallstavik)

Från Dianavägens vändplats leder idag två upptrampade stigar mot Ekvägens gång- och cykelväg samt utegymmet. Båda stigarna har byggts upp till gång- och cykelvägstandard samt fått ny belysning. Asfaltering är planerad till våren 2024.

Planetvägen/Asteroidvägen (Norrtälje)

Befintlig gång- och cykelväg längs första delen av Planetvägen förlängs upp till trevägskorsningen där Planetvägen möter sig själv. En ny passage över Planetvägen med mittrefug är anlagd och det som återstår är asfaltering, vilket är planerad till våren 2024. Den andra sträckan avser att bygga gång- och cykelväg längs upptrampad stig från Asteroidvägens busshållplats upp till Jupitervägens vändplats och inkluderar ny belysning. Byggnationen är igång och färdigställs med asfaltering under våren 2024. 

Stegelbäcksgatan (Norrtälje)

Befintlig gångbana längs kyrkogården på södra sidan av Stegelbäcksgatan breddas till gång- och cykelvägstandard. Projektet inkluderar säkra passager, med separata övergångar för gående och cyklister, över Stockholmsvägen samt över Stegelbäcksgatan på två ställen.

Gustav Adolfs väg (Norrtälje)

Befintlig gångbana längs södra sidan av Gustav Adolfs väg, sträckan mellan Bolkavägen och korsningen vid Bergsgatan, breddas för att säkra tryggheten för gående längs en trafikerad väg. Projektet omfattar även dagvattenhantering i ett område som har varit drabbat över översvämningar vid kraftiga och ihållande regn.

Under första kvartalet 2024 planeras de sträckor som ingår i innevarande års satsningar på utbyggnad av gång- och cykelvägnätet.

För dig som vill veta mer

På våra sidor om trafik, gator och parker kan du bland annat läsa om parkeringar, vägarbeten, se alla våra parker och lekplatser, utegym och allt för båtlivet. 
Trafik, gator & parker