Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Utlåning av skridskor på Sportcentrum över sportlovet

10 januari 2024

Från måndag 15 januari fram till och med sportlovet kommer det gå att låna skridskor kostnadsfritt på Sportcentrum i Norrtälje stad igen.

Flicka som åker skridskor

Möjligheten att låna fritidsutrustning via Norrtälje kommun stängde i höstas på grund av resursbrist. Men från och med måndag den 15 januari kommer kommunen erbjuda utlåning av skridskor på Sportcentrum fram till och med lördagen den 2 mars på sportlovet.

– Skridskor har varit det som lånats mest i den tidigare verksamheten och det har funnits en efterfrågan på att låna skridskor även nu. Vi har skridskor liggande och nu har vi hittat en lösning som gör att vi kan erbjuda utlåning över sportlovet och det känns väldigt bra, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Niclas Salmin (L).

Föreningen BKV sköter utlåningen

Det är genom ett samarbete med föreningen BKV Norrtälje som utlåningen åter kan öppna, men det kommer bara vara skridskor som kan lånas. Utlåningen kommer ske i samma lokaler som tidigare på Sportcentrum i Norrtälje stad och det kommer vara öppet måndag till lördag till och med sportlovet. Efter det stänger låneverksamheten igen, men Norrtälje kommun fortsätter att undersöka om och i så fall hur låneverksamhet av fritidsutrustning ska återkomma som tidigare.

Öppettider för skridskoutlåning

15/1 till 24/2
Måndag – fredag: 13.00–17.00
Lördag: 9.00–15.00

26/2 till 2/3, Sportlovsveckan
Måndag – lördag: 9.00-15.00

För dig som vill veta mer

Vintern innebär flera säsongsbundna och roliga aktiviteter. Här har du tips på vad du kan göra i Norrtälje kommun.

Vinteraktiviteter i Norrtälje kommun