Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Hallstavik badhus börjar med Meröppet

9 januari 2024

Från och med 10 januari kommer Hallstavik badhus att erbjuda tjänsten Meröppet som möjliggör för besökarna att nyttja badanläggningen oftare. Våren 2024 blir en testperiod med förhoppning om att detta ska bli en del av Hallstavik badhus ordinarie öppettider.

En stor inomhusbassäng på ett badhus. I förgrunden ses fyra startpallar och en badstege.

I höstas infördes tjänsten Meröppet på Rimbo badhus för att öka möjligheterna för badgästerna att besöka badhuset även på tider då det är begränsat antal personal i tjänst. Nu startar även Meröppet på Hallstaviks badhus. Tre gånger i veckan har Hallstaviks badhus Meröppet, på onsdagar och torsdagar mellan klockan 08.00–09.00 och på lördagar klockan 09.00–10.00.

– Efter att vi sett att Meröppet fungerar bra på Rimbo badhus är vi glada över att även kunna erbjuda det på Hallstavik badhus. Genom Meröppet kan vi tillhandahålla fler tider och på så sätt främja folkhälsan, säger Lena Lundblad, enhetschef Hallstavik badhus.

Så funkar Meröppet

Meröppet ger alla gäster med giltigt badkort tillgång till dusch, bastu och simhall. Allt bad sker under eget ansvar, precis som under ordinarie öppettider. Livräddningskunnig personal finns i simhallen och bedriver annan verksamhet under Meröppet-tiderna.

– Om du som badgäst vill börja nyttja Meröppet anmäler du ditt intresse för Meröppet till badhusets personal. Då ger vid dig information om hur Meröppet fungerar samt går igenom våra riktlinjer för att bada tryggt och säkert, säger Lena Lundblad.

Badhusets reception är inte öppen under Meröppet och ingen kassa finns tillgänglig.

Meröppettider

  • Onsdag: 08.00–09.00
  • Torsdag: 08.00–09.00
  • Lördag: 09.00–10.00

Under Meröppet på onsdagar och torsdagar bedrivs även skolbad på anläggningen och det kan vissa tider vara många elever på plats. Skolorna har alltid företräde på dessa tider. Meröppet utgår vid skollov och röda dagar.

För dig som vill veta mer

Norrtälje kommun driver Norrtälje kommun driver sina badverksamhet i egen regi, vilket innebär att vi erbjuder bad öppna för skolan, föreningar och allmänheten. Våra badhus ligger i Norrtälje, Hallstavik och Rimbo. 

Till våra badhus