Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Förbättringar i Roslagsskolans sporthall

2 juni 2023

Norrtälje kommun tar nya steg för att förbättra och skapa en mer tillgänglig, tryggare och trivsam miljö i sporthallen på Roslagsskolan.

Bild som föreställer ett gammalt omklädningsrum där kakelplattorna håller på att knackas bort.

Under våren inleddes arbetet med att rusta upp omklädningsrummen i Roslagsskolans sporthall. I fokus för renoveringen står att skapa ett tryggare och mer privat duschutrymme för eleverna, genom att installera separata duschar med duschväggar. Målet är att skapa en bättre miljö som främjar trivsel och ökar deltagandet i idrottsaktiviteter.

– Vi vill skapa ett tryggare och mer privat duschutrymme för eleverna. Vi lever i en tid där det finns många olika bakgrunder och kulturella normer att ta hänsyn till. Eleverna ska känna sig bekväma och trygga under idrottslektionerna. Många av dem kämpar redan med att hantera osäkerheter och kränkningar i omklädningsrummen. Genom att skapa separata duschar med duschväggar ger vi eleverna möjligheten att känna sig mer trygga och bekväma. Vi är många som hoppas att detta kommer att skapa en bättre miljö som eleverna ska trivas i och i förlängningen öka deltagandet i idrottsaktiviteter, säger Johan Jönsson, projektsamordare på Norrtälje kommun.

Bild som föreställer en person som står framför en tegelbyggnad.
Johan Jönsson projektleder arbetet med renoveringen av omklädningsrummen i Roslagsskolans sporthall.

Det är nödvändigt att genomföra en renovering av sporthallen, särskilt när det gäller omklädningsrummen som är i dåligt skick med slitna och på sina ställen trasiga ytskikt. Renoveringsarbetet kommer dessutom att samordnas så att avloppsstammarna byts i samband med att ytskikten.

Målsättningen är att fortsätta med att tillgänglighetsanpassa sporthallen med hiss och tillgängliga läktare efter att arbetet med omklädningsrummen slutförts.