Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Sommargågator i Norrtälje stad

Dessa gator i Norrtälje centrum är gågator eller gångfartsområden sommartid.

Gågata Norrtälje centrum.

Under sommaren gör vi Norrtälje centrum ännu mer promenadvänligt genom att göra om en hel del av våra centrumgator till gågator eller gångfartsområden. Dessutom förskönar vi med att installera två så kallade popupparker på Stora Brogatan.

En så kallad Pop up park vid Stora torget i Norrtälje.

Utöver delen av Tullportsgatan, Per Håkans gränd, Kvarngränd, Sjötullsgatan och del av Lilla Brogatan som är gågator året runt förvandlas även del av Stora Brogatan och Posthusgatan till sommargågator. Samtidigt blir en del av Hantverkaregatan, Lilla Brogatan, Rögårdsgatan, Tillfällegatan, Östra Tillfällegatan samt Källgränd gångfartsområden.
Se kartbild…

På ett gångfartsområde får man inte köra snabbare än gångfart, man ska lämna företräde till gående och man får endast parkera på markerade platser. Följer man inte detta kan man både få trafikbot eller en parkeringsanmärkning.

På en gågata får man endast köra om man bor längs med gatan, om man skjutsar en sjuk eller rörelsehindrade eller om man ska leverera varor. Taxi får köra på den för att hämta eller köra fram gäster/boende.

Senast ändrad: 2023-06-22