Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Familjerätt

Den kommunala familjerätten hjälper privatpersoner med ärenden av juridisk karaktär, som adoptioner, vårdnadsfrågor samt faderskap och föräldraskap.

Familjerätten i Norrtälje kommun erbjuder föräldrar som ska gå skilda vägar hjälp och stöd i frågor som rör vårdnad, boende och umgänge. Familjerätten erbjuder även samarbetssamtal. Där kan föräldrar på frivillig väg komma överens i frågor som rör vårdnad, boende och umgänge och hitta former för att kunna samarbeta kring barnen. I samarbetssamtal kan föräldrar också få hjälp med att träffa avtal om vårdnad boende och umgänge.

Familjerätten utreder faderskap och föräldraskap samt arbetar även med adoptioner. För att få adoptera ett barn krävs ett medgivande från socialnämndens arbetsutskott.

Norrtälje kommun tillhandahåller föräldragrupper och barngrupper som syftar till att ge stöd till föräldrar och barn då föräldrarna har separerat, eller ska separera, och inte kommer överens gällande barnen och befinner sig i konflikt. Det är frivilligt, kostnadsfritt och det förs ingen dokumentation.    

Hbtqi-certifierade

Verksamheten är HBTQi-certifierad. 
Om Hbtqi-certifiering på RFLS:s webbsida

Senast ändrad: 2023-05-02