Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Den organiserade frivilligheten

Du behövs och din insats gör skillnad. Genom att bli medlem i en frivillig försvarsorganisation gör du stor nytta för samhället.

Vid allvarliga störningar eller kriser i samhället kan mycket av det vi tar för givet sluta fungera. Då hjälper frivilliga försvarsorganisationer myndigheter och kommuner att få samhället att fungera så bra som möjligt. Här kan din insats göra skillnad! Genom att bli medlem i en frivillig försvarsorganisation gör du stor nytta för samhället. Du utvecklas och får erfarenheter som du kan använda i många sammanhang.

Frivilliga resursgruppen FRG

Frivilliga resursgruppen (FRG) är en grupp av frivilliga som stöder och förstärker kommunen vid extra ordinära händelser och kriser, eller när kommunens ordinarie resurser inte räcker till.

Alla som är med i FRG är också med i en frivillig försvarsorganisation FRG-medlemmar utbildas via Civilförsvarsförbundet och kallas vid behov in av kommunen. Civil får medel från MSB för utbildningar av FRG medlemmar. Varje medlem i FRG tecknar ett enskilt avtal med kommunen efter avslutad utbildning.

Uppdraget från kommunen kan handla om att hjälpa till med att få ut information, stabsarbete, bemanna trygghetspunkter, transporter, inköp och distribution med mera.

Frivilliga försvarsorganisationer

Det finns 18 frivilliga försvarsorganisationer i Sverige. I länken nedan kan du läsa mer om varje organisation. Vill du veta vilka organisationer som finns lokalt i Norrtälje, ta kontakt med FOS via länk nedan.

Här kan du hitta kontaktuppgifter till FOS och FRG i Norrtälje

Om frivilliga försvarsorganisationer i Sverige

Till Trygghet och säkerhet
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.