Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sommargågator i Norrtälje stad

Gågata Norrtälje centrum.

Under sommaren gör vi Norrtälje centrum ännu mer promenadvänligt genom att göra om en hel del av våra centrumgator till gågator eller gångfartsområden.

Utöver delen av Tullportsgatan, Per Håkans gränd, Kvarngränd, Sjötullsgatan och del av Lilla Brogatan som är gågator året runt förvandlas även del av Stora Brogatan och Posthusgatan till sommargågator. Samtidigt blir en del av Hantverkaregatan, Lilla Brogatan, Rögårdsgatan, Tillfällegatan, Östra Tillfällegatan samt Källgränd gångfartsområden.
Se kartbild…

På ett gångfartsområde får man inte köra snabbare än gångfart, man ska lämna företräde till gående och man får endast parkera på markerade platser. Följer man inte detta kan man både få trafikbot eller en parkeringsanmärkning.

På en gågata får man endast köra om man bor längs med gatan, om man skjutsar en sjuk eller rörelsehindrade eller om man ska leverera varor. Taxi får köra på den för att hämta eller köra fram gäster/boende.

Senast ändrad: 2022-05-23
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.