Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Konsthall och offentlig konst

Norrtälje konsthall är ett rum för samtal och reflektion kring konst. I de tre huvudorterna Norrtälje, Rimbo och Hallstavik har vi även ett flertal konstverk utomhus att glädja oss åt.

Invigning av konstverket Solsnäckan i Norrtälje Hamn

Solsnäckan på Sjötullstorget i Norrtälje hamn.

Den offentliga konsten är en del av en plats själ. Konstverk har i alla tider haft betydelse för människors liv i arbete och vardag. I modern tid har stat, landsting och kommun ansvarat för en stor del av tillkomsten av den offentliga konsten.

Tidigare i historien och även i våra dagar är också privata initiativ upphovet till den publika konsten. Fastigheter byter också ägare, och därmed även konstverken.

Oavsett ägande är konst i offentlig miljö ämnad för allas beskådan. I Norrtälje kommun med de tre huvudorterna Norrtälje, Rimbo och Hallstavik har vi ett flertal konstverk utomhus att glädja oss åt. Vissa försvinner, nya kommer till. Sammanställningen Konst i offentlig miljö vägleder dig till den offentliga konsten.

Du hittar Norrtälje Konsthalls visningar och evenemang här

Till Kultur
Senast ändrad: 2022-08-26
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.