Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Tillgängligt landskap

Spännande berättelser – både på plats och i din egen mobiltelefon. Tillgängligt landskap gör det lätt att besöka, upptäcka och njuta av kulturhistoriskt spännande platser i Stockholms län.

Projektet ”Tillgängligt landskap åt alla” syftar till att alla personer och därmed även personer med funktionsnedsättning ska kunna besöka och uppleva utvalda besöksmål. Tillgängligt landskap gör det lätt att besöka, upptäcka och njuta av kulturhistoriskt spännande platser i Stockholms län. Med ljudguider som du kan lyssna på direkt i din mobiltelefon blir upplevelsen både bekväm och stark.

Alla ljudguiderna är anpassade för synsvaga och går lyssna på i mobilen och att ladda ner till din MP3-spelare. Platserna går att besöka med rullstol och barnvagn.

Tre av de tio platser som ingått i projektet finns i Norrtälje kommun; Pythagoras industrimuseum, Edsbro masugn och Roslagens sjöfartsmuseum. Du hittar länkar till ljudguiderna om dessa platser hos Stockholms läns museum.

Projektet Tillgängligt landskap åt alla var ett samarbete mellan Stockholms läns museum och bland andra Sveriges Hembygdsförbund, Pythagoras, Edsbro Hembygdsförening samt Norrtälje kommun. 

Tillgängligt landskap hos Stockholms läns museum

Senast ändrad: 2022-10-20