Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tillgängligt landskap

Spännande berättelser – både på plats och i din egen mobiltelefon. Tillgängligt landskap gör det lätt att besöka, upptäcka och njuta av kulturhistoriskt spännande platser i Stockholms län.

Projektet ”Tillgängligt landskap åt alla” syftar till att alla personer och därmed även personer med funktionsnedsättning ska kunna besöka och uppleva utvalda besöksmål. Tillgängligt landskap gör det lätt att besöka, upptäcka och njuta av kulturhistoriskt spännande platser i Stockholms län. Med ljudguider som du kan lyssna på direkt i din mobiltelefon blir upplevelsen både bekväm och stark. Alla ljudguiderna är anpassade för synsvaga och går lyssna på i mobilen och att ladda ner till din MP3-spelare. Platserna går att besöka med rullstol och barnvagn.

vTre av de tio platser som ingått i projektet finns i Norrtälje kommun; Pythagoras industrimuseum, Edsbro masugn och Roslagens sjöfartsmuseum. Du hittar länkar till ljudguiderna om dessa platser här nedanför. Du kan också läsa in den här QR-koden för att få upp ljudguiderna i din mobiltelefon.

Projektet Tillgängligt landskap åt alla var ett samarbete mellan Stockholms läns museum och bland andra Sveriges Hembygdsförbund, Pythagoras, Edsbro Hembygdsförening samt Norrtälje kommun.

Läs mer om projektet här

Läs in QR-koden för att komma direkt till ljudguiderna med din mobiltelefon.

Till Kultur
Senast ändrad: 2022-05-13
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.