Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Grisslehamn - Albert Engström-museet

Konstnärsateljé med utsikt över det vackra Ålands hav

”Nu är jag ägare av ett hemman med corps de logi, uthus och ateljé, den underbarast belägna i landet. När höststormarna komma, yr skummet över takåsen och i sjön nedanför jagar sälen.”

Så skriver Albert Engström sedan han köpt fastigheten Augustberg i Grisslehamn och byggt sin ateljé långt ut på en klippa vid Ålands hav.

I Albert Engströms gamla bostad har hans hem återskapats och här ser det i stort sett lika ut som den idyll det var när familjen Engström levde i Grisslehamn. Här finns museet och museibutiken. I brygghuset, mitt emot museet, finns kaffestugan ”Kafé Kalaset”.

Ateljén, på klippan vid Ålands hav, målades vit ut mot havet för att fungera som ett landmärke för sjöfarare, på landsidan är den röd. Guide som berättar om konstnären, författaren, professorn, akademiledamoten, hedersdoktorn, upptäcktsresanden med mera. Albert Engström finns på planerade visningar eller kan bokas. Gruppvisningar hela året efter överenskommelse. Välkommen!

 
Vägbeskrivning

Du hittar oss vid infarten till Grisslehamn. Adressen är Engströms väg 11, 760 45 Grisslehamn.

Till Kultur
Senast ändrad: 2015-02-16
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.