Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Funkisfestivalen 2022

Norrtälje kommun är medlem i föreningen Funkisglädje och arrangerar varje år en deltävling till Funkisfestivalen - Sveriges största melodifestival för kommuninvånare med intellektuell funktionsnedsättning.

Logga och spektrum för Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionedsättning inom LSS. Det är ett årligt återkommande evenemang sedan 2011 där 22 kommuner deltar.

Norrtälje kommun är ny medlem i föreningen Funkisglädje och kommer från och med 2022 arrangera en deltävling till Funkisfestivalen för kommuninvånare med intellektuell funktionsnedsättning.

Funkisfestivalen i Hallstavik

Norrtälje kommuns första Funkisfestival gick av stapeln i på Folkets hus i Hallstavik fredag den 11 mars 2022. 14 bidrag tävlade om att utses till Kvällens outfit,  Kvällens stjärna och Kvällens stjärna/funkis.

Kvällens framträdande: Lasse Sandqvist med I can jive, Jerry Williams
Kvällens outfit: Cassandra Hertz med En evighet, Carola
Kvällens stjärna/funkis: Therese Jansson med Det stora röda huset, Benjamin Ingrosso.

Vinnare 2022

Norrtälje kommuns vinnare av Funkisfestivalen 2022 blev Therese Jansson. Hon vann deltävlingen i Hallstavik och representerade kommunen på semifinalen som hölls på Nalen i april. Vinnaren av hela Funkisfestivalen 2022 blev Daniel Ousbäck från Skövde. 

Funkisfestivalen 2023

Den 17 februari 2023 är det deltävling i Hallstavik för Norrtälje kommuns del. Semifinalerna hålls i Stockholm 25 och 26 april och finalen går av stapeln i juni, datum ej bestämt. 

Senast ändrad: 2022-10-12
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.