Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Verksamhetsbidrag för funktionsrättsföreningar

Bidraget kan sökas av lokala funktionsrättsföreningar som bedriver regelbunden kultur- och fritidsverksamhet för personer med funktionsnedsättning. Som bidragsberättigad funktionsrättsförening har du också möjlighet att hyra kommunala lokaler till en subventionerad taxa.

Bidragets syfte och storlek

Bidraget avser att ge ett ekonomiskt stöd till funktionsrättsföreningar för verksamhet som bedrivs lokalt. Syftet med bidraget är att tillvarata medlemmars, med bestående funktionsnedsättning, och deras närståendes intressen i samhället. Verksamhetsbidraget storlek bedöms utifrån föregående års regelbundna verksamhet där entréfria aktiviteter som sker lokal samt aktiviteter som riktar sig till barn och unga premieras.

Ansökningsperiod

1 februari – 1 april.

Villkor

  • Ska genom sin verksamhetsberättelse kunna redo-
    visa en regelbunden verksamhet för året som gått och på vilket sätt verksamheten har gett ett mervärde för medlemmarnas och dess närståendes intressen i samhället.
  • Minst tre aktiviteter på minst en timme per aktivitet ska genomföras och redovisas per år.

Redovisning

Föreningen ska i sin ansökan redovisa antalet aktiviteter från föregående verksamhetsår samt närvaro i form av deltagarantal och ungefärlig ålder på de som deltar.

Ansök

Du gör din ansökan på denna sida

Senast ändrad: 2022-01-19
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.