Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utbildningar vid vårt lärcentrum

Genom ett samarbete med olika högskolor och universitet kan vi erbjuda dig att läsa olika högskoleprogram med närträffar och studiegrupper i Norrtälje.

Vuxna studenter som sitter vid en dator och skrattar och pratar.

Alla högskoleprogram hos oss ges som studieortsbaserade utbildningar. Där ingår du som student i en studiegrupp med regelbundna träffar hos oss på lärcentrum. Föreläsningar och seminarier ges bland annat via videokonferens. I alla utbildningar ingår verksamhetsförlagt utbildning (VFU) eller labbövningar. Träffar på respektive högskola förekommer i olika utsträckningar.

Högskoleprogram med start hösten 2022:

Socionomprogrammet

Omfattar 210 hp och ges av Högskolan i Gävle. Utbildningen betonar människan som en del i sociala system och kunskaper om individer, grupper och samhälle är framträdande i utbildningen. Utbildningen bedrivs som studieortsbaserad distansutbildning på helfart och du ingår i en fast studiegrupp som träffas minst två gånger varje vecka. Socionomprogrammet är en akademisk utbildning där Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är en kurs inom programmet.

Läs mer om programmet

Tekniskt basår

Omfattar 60 fup och ges av Högskolan i Gävle. Ett Tekniskt basår ger dig behörighet att börja plugga till ingenjör, ett bra val och du blir efterfrågad på arbetsmarknaden. Under det Tekniska basåret läser du matte, fysik och kemi. Avsluta tekniska basåret framgångsrikt och du får garanterad studieplats till en av 10 olika ingenjörsutbildningar. Även Holmen AB är vår samarbetspartner i denna utbildning. Du kommer ha möjlighet att träffa din studiekamrater i utbildningslokaler i Norrtälje eller Hallstavik. Det finns även stöd i form av handledning i alla kurser.

Läs mer om programmet

Högskoleprogram med start våren 2023:

Förskollärarprogrammet

Omfattar 210 hp och ges av Karlstads universitet. Förskollärarprogrammet ger dig goda förutsättningar att utvecklas i ett yrke som är intressant och betydelsefullt men också komplext och krävande. Under programmet förvärvar du kunskaper om barns skapande, utveckling och lärande. Du utvecklar förmågan att leda pedagogisk verksamhet och knyter kontakter med arbetslivet.

Läs mer om programmet här

Sjuksköterskeprogrammet

Omfattar 180 hp och ges av Högskolan i Gävle. Bli en del av vård i världsklass! Den svenska vården är bland de bästa i världen, men står också inför stora utmaningar med stort behov av ny personal. Du behövs för att hjälpa de som söker vård och för att hålla Sverige friskt genom förebyggande arbete.

Läs mer om programmet här

Ansökan

Ansökningsperioden till högskoleutbildningar med start på hösttermin 2022 börjar med den 15 mars och slutar den 19 april. För utbildningar som startar vårterminen 2023 startar ansökningsperioden på hösten.

Ansök via antagning.se

Kontakta en av våra studievägledare när du är osäker om du uppfyller behörighetskraven eller vill veta hur du kan komplettera dina betyg.

Här hittar du våra studievägledare

Senast ändrad: 2022-03-14
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.