Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Om oss

Norrtälje vuxenutbildning är kommunens samlade verksamhet för vuxenutbildning samt vägledning för vuxna. Tillsammans med våra utbildningsanordnare erbjuder vi utbildningar såväl lokalt som regionalt.

Vi är en egen verksamhet som organisatoriskt tillhör Norrtälje kommuns Barn- och utbildningskontor.

Vuxenutbildningen antar sökande till kurser inom SFI, Komvux och Särvux. På gymnasial nivå inom Komvux beslutar vi ansökningar till sammanhållna yrkesutbildningar.

Kurser och yrkesutbildningar bedrivs av våra godkända utbildningsanordnare(komvux-skolor) som finns i både Norrtälje kommun, Stockholms län och Uppsala län.

Norrtälje vuxenutbildning är även ett lärcentrum för universitets- och högskoleutbildningar. Vi genomför också högskole- och universitetstentamen.

Vi samverkar mycket med arbetsmarknadens parter och erbjuder också betygsgrundande uppdragsutbildningar till både kommunala och privata arbetsgivare.

Vi är ansvarig verksamhet för arbetet med unga vuxna(16-20) som varken studerar eller arbetar, kommunalt aktivitetsansvar - KAA. Mot denna grupp arbetar vi med särskild vägledning.

En central del av vår verksamhet är studie- och yrkesvägledningen som vänder sig till alla kommuninvånare som över 20 år. Vårt ansvar är att vägleda mot yrken och studier inom Komvux, Särvux, Folkhögskola, Yrkeshögskola, Högskola och Universitet.

Senast ändrad: 2018-06-29
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.