Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Montessoriskolan Gustafslund

Vi är en fristående grundskola från årskurs 5 till årskurs 9. Årskurs F-4 går på Montessoriskolan Vigelsjö (Campus Roslagen).

Våra skolor genomsyras av montessoripedagogiken och dess tankar om lärandet och barns utveckling. Vårt mål är att stimulera till sann arbetsglädje genom att sätta eleven i centrum och ha en förberedd inbjudande miljö som stimulerar till utveckling och inlärning. För oss är det viktigt att hjälpa varje elev att hitta sitt bästa sätt att lära. Det finns alltid flera olika vägar att nå målet och det skapar arbetsglädje och harmoni. Alla ska känna: Jag kan!

Tycker du om att röra på dig och testa dina gränser? Då är vi rätt skola för dig! På Montessoriskolan Gustafslund kan du delta i M Classic och våra tuffa utmaningar inom löpning, vandring, simning och cykling eller prova på vår Hälsoklassiker.

Är du intresserad av att upptäcka mer? På Montessoriskolan Gustafslund brukar vi följa upp det vi lär oss i skolan med att åka på studiebesök till museer och kända platser såsom Tekniska museet, Riksdagshuset och Nationalmuseum. Varje år åker avgångsklassen på en studieresa och genom åren har vi upptäckt bl a Berlin, Krakow, Tallinn och Barcelona.

I vårt KRAV-märkta skolkök lagar våra kockar god och näringsrik mat. Vi samarbetar med lokala ekologiska livsmedelsproducenter.

Besök gärna vår hemsida eller följ oss på sociala medier. 

Senast ändrad: 2022-12-22