Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida
En ung kvinna i svarta kläder som håller i en trådlös mikrofon och sjunger.

Kulturfestival för ungdomar

Den 18 maj arrangeras för första gången festivalen UKM, Ung Kultur Möts, i Norrtälje kommun. Festivalen kommer hållas på aktivitetshuset Magasinet och skapas av unga för unga.

Datum:
18 maj
Tid:
18.00–22.00
Plats:
Norrtälje, Aktivitetshuset Magasinet
Kostnad:
Kostnadsfri

Den 18 maj arrangeras för första gången festivalen UKM, Ung Kultur Möts, i Norrtälje kommun. Festivalen kommer hållas på aktivitetshuset Magasinet och skapas av unga för unga som vill visa upp sina kreativa sidor på en professionell talangscen eller genom utställning.

Kulturfestivalen UKM, Ung Kultur Möts, arrangeras årligen runt om i Sverige. I år deltar 31 kommuner och för första gången är Norrtälje kommun med och arrangerar. Festivalen produceras av unga för unga, där likasinnade möts för att skapa nya kontakter, inspireras av varandra och växa i sitt kreativt skapande.

Vi vill satsa på ungdomarna i Norrtälje kommun och UKM är en fantastisk möjlighet för alla kreativa ungdomar att komma in i ett nytt sammanhang i kommunen man bor i. Man kanske träffar nya kompisar, knyta kontakter, hittar en ny fritidssysselsättning och en plats där man kan vara delaktig, säger Elias Rehnman, fritidsledare på Magasinet och lokal samordnare för UKM Norrtälje.

Festivalen välkomnar alla från 13 till 25 år att visa upp sina kreativa sidor på scen eller genom utställning där man kan ställa ut bland annat målningar, keramik, trä, videos, epa-traktorer med mera. Dagen kommer även innehålla workshops i Magasinets ateljé för alla deltagare.

Om du vill vara med och delta i UKM-evenemanget så behöver du anmäla dig senast 4 maj.

En festival i tre steg

UKM Sverige är en nationell förening och varje år arrangeras lokala festivaler i olika kommuner i Sverige. Från de lokala festivalerna går utvalda deltagare sedan vidare till region- och slutligen riksfestival. Då Norrtälje kommun är ensamma deltagare från region Stockholm går de utvalda deltagarna från Norrtälje direkt vidare till den stora riksfestivalen i Bengtsfors 7–9 juni.

Mer information

Redan nu kan den som vill delta på festivalen, både som deltagare och arrangör, anmäla sig på UKMs webbplats, ukm.se. För frågor, kontakta Elias på epost: elias.rehnman@norrtalje.se.
För mer information besök Ung kultur möts (norrtalje.se/ukm)

Alla är hjärtligt välkommna att komma och kolla.

Läs mer om evenemanget

Arrangör

Aktivitetshuset Magasinet, Norrtälje kommun

Elias Rehnman

elias.rehnman@norrtalje.se

Hitta hit

Baldersgatan 14

Aktivitetshuset Magasinet ligger intill Rodengymnasiet.

För besökare

Toalett

Enklare servering

Hitta hit

Baldersgatan 14

Aktivitetshuset Magasinet ligger intill Rodengymnasiet.

För besökare

Toalett

Enklare servering