Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida
Wallinska gårdarna, Norrtälje

Demokratifrukost

Fotboll och demokrati. Vi deltar tillsammans med "Vi måste prata" och fortsätter samtalet i bokhandeln efter avslutat digitalt möte. För dig som tänker demokrati.

Datum:
08 maj
Tid:
08.45–10.30
Plats:
Norrtälje, Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje
Kostnad:
50 SEK

Fotboll & Demokrati

Fotbollen är en folkrörelse som hanterar både integration, möten, konflikter, kändisskap, friskvård och enorma pengar. Vad har folkbildningen att lära av fotbollen? Och samtidigt, hur demokratisk är egentligen fotbollen?
Vi fördjupar oss i hur fotbollen möter samhällsutmaningar, hur den hanterar sina demokratiska utmaningar, sin supporterkultur och folkrörelser, i svenskt föreningsliv och delaktighet.

Det finns många frågor att ta i:
Går det att vara fotbollsromantiker i en tid av hyperkommersalisering? I vilken omvärld formas fotbollsrörelsen i Sverige och hur stark står medlemsdemokratin och 51%-regeln? Hur ser det ut med demokratisk delaktighet i en sport som hanterar deltagande från så många samhällsgrupper? Bör vi anlägga instrumentella perspektiv på fotbollen, som på många sätt är drömmarnas sport?

En morgon om världens största rörelse av kärlek, besvikelse och demokrati.

Moderator i det digitala mötet: Ekim Caglar
Paneldeltagare - i det digitala mötet: Andrea Möllenberg, Generalsekreterare SvFF Noa Bachner, Expressen. Anders Almgren, Enable Sverige.

Kostnad 50 kronor för fika/frukost. 

Boka din plats genom Swish av avgiften till nummer 123-075 37 15. Ange evenemangsdatum i meddelanderaden.


Föranmälan till bokhandeln. Telefon 070-890 57 31 eller mejl till: info@ roslagensbokhandel.se, eller titta in i bokhandeln.

Arrangör

Mångfald Tillsammans

Anette Grinde

070-890 57 31

070-890 57 31

info@roslagensbokhandel.se

Hitta hit

Lilla torget 1

För besökare

Hitta hit

Lilla torget 1

För besökare