Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Konstutställningar på Sjöfartsmuseet

Konstutställningar: Manfred Pepper, Sören Carlander, Ylva Hagfält, Jonna Jakobsson och Ellen Jakobsson.

Datum:
01 juni–31 augusti
Tid:
10.00–16.00
Plats:
Älmsta, Roslagens Sjöfartsmuseum
Kostnad:
Vuxen: 60 kronor, Penisonär: 40 kronor, Barn: 20 kronor. SEK
Betala på plats:

Stängt på midsommarafton, annars öppet alla dagar, 1 juni – 31 augusti, klockan 10.00–16.00.

Manfred Peppers konstnärskap är ett äventyr där han ständigt fascineras av hur mycket skapandet lär honom —om färger och former och alla outforskade möjligheter i skapandets värld.

Manfred Pepper målar i akryl och olja samt mixar tekniker och medier på ett spännande sätt, inte sällan i kombination med drivved. Manfred Pepper är konstnär på heltid sedan 2012 och lärare i Skaparladan.

 

Skulptören Sören Flummer Carlander har hela livet jobbat med skapande på något sätt. Numera är det stora stenar som får ge uttryck för Sörens kreativa idéer.

Han har skulpterat i sten sedan 2017. För Sören är det en rogivande skaparprocess som långsamt tar form. Det är för det mesta stenen som avgör vad resultatet ska bli, den inspirerar till något.

Att måla är för Ylva Hagfält att se omgivningen och spara de små fina episoder som framträder. Något fastnar och lämnar en känsla eller bild.

Hennes skapande resulterar ofta i något som är både föreställande och abstrakt. Motiven varierar och kan vara allt från hästar, blommor till hav, fiskar och båtar. Processen från början till slut är en dialog mellan Ylva och målningen, där det är målningen som har sista ordet.

Jonna målar framför allt i akryl och olja men använder sig också av collage, gouache och mixed media i sina verk.

Jonna målar framför allt i akryl och olja men använder sig också av collage, gouache och mixed media i sina verk. Hon är autodidakt och utvecklar löpande sin teknik och måleri med utbildningar inom måleri, skulptur och kroki. Sedan femton år tillbaka är hon verksam som konstnär och målarlärare på heltid.

Ellen Jakobsson är målerikonstnär och konsthantverkare med fokus på textil och möbelrestaurering.

Ellen Jakobsson är målerikonstnär och konsthantverkare med fokus på textil och möbelrestaurering. De senaste åren har hon inspirerats av mystiska landskap, gryningar och skymningar från såväl Roslagens som Blekinges skärgård. Genom hennes ofta dova färgskala och formspråk, tillåts betraktaren att själv skapa en relation till platsen som porträtteras.

Läs mer om evenemanget

Arrangör

Roslagens Sjöfartsminnesförening

Karin Samuelsson

0176-502 59

0176-502 59

info@sjofartsmuseet.se

Hitta hit

Gåsviksvägen 47

För besökare

Toalett

Skötrum

Enklare servering

Hitta hit

Gåsviksvägen 47

För besökare

Toalett

Skötrum

Enklare servering