Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

ABC 3-12 år föräldraträffar

ABC 3–12 år är ett föräldrastödsprogram som vänder sig till alla föräldrar till barn i olika åldersgrupper. Här hittar du aktuella grupper och anmälan.

Egentligen krävs ingen forskning för att övertyga oss om att bra relationer med våra barn är viktiga. Det vet vi redan. Däremot är det inte alltid så självklart hur man åstadkommer det. De flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna sätts på prov. Hur skapar vi harmoni kring matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? En sak är säker. Ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

Om ABC 3–12 år

  • ABC består av fyra gruppträffar kring varsitt tema och varje möte tar cirka två och en halv timme.
  • Träffarna riktar sig till dig som är förälder eller en annan viktig vuxen till ett barn i åldern 3–12 år.
  • Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare och varje grupp har som flest 12 deltagare.
  • På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning. Lärdomar och insikter som vi sedan har med oss och praktiserar hemma mellan träffarna.
  • Föräldraträffarna är kostnadsfria.

Träff 1: Visa kärlek

Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.  

Träff 2: Vara med

Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff 3: Visa vägen

Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan ilska hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.

Träff 4: Välja strider

Hur kan tjat och skäll i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen. Diskussioner och övningar om konflikthantering.

Kurser ABC 3–12 år våren 2024

ABC 3-12 år start 14/5 (Norrtälje)

  • Dag och tid: Tisdagar klockan 17.30–20.00
  • Datum: 14/5 , 21/5, 28/5, 4/6
  • Plats: Öppna förskolan, Familjens hus, Drottning Kristinas väg 70A Norrtälje
  • Gruppledare: Malin Olsson och Åsa Mikko

Anmälan till föräldraträffarna ABC 3–12 år

Grupp jag anmäler mig till

Så behandlar vi dina personuppgifter 

Vi behöver ha in ditt namn, din e-postadress och ditt telefonnummer för att kunna kommunicera kring kursen. Vi gallrar personuppgifterna när de inte längre behövs för kursens genomförande. 

Läs mer om hur Norrtälje kommun hanterar dina personuppgifter

Välkommen att kontakta oss samordnare inom föräldraskapsstöd.

För dig som vill veta mer

ABC (Alla Barn i Centrum) är ett universellt föräldrastödsprogram om fyra gruppträffar som syftar till att främja barns utveckling genom fokus på föräldrar och familjerelationer.

Senast ändrad: 2024-04-12