Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Kommunstyrelsen i korthet 18 mars 2024

19 mars 2024

Program för gång- och cykelvägar, trafiksäkerhetsåtgärder och övningsanläggning för räddningstjänsten. Det var tre ämnen på agendan när kommunstyrelsen sammanträdde den 18 mars.

Program för behov av nya gång- och cykelvägar

På måndagens kommunstyrelse togs ärendet om revidering av gång- och cykelprogrammet från 2017 upp. Det är ett program över de gång- och cykelvägar på landsbygden som kommunen vill prioritera och påverka Trafikverket att bygga. Flera av de sträckor som finns med i programmet från 2017 är redan anlagda, några har utretts och blivit nedlagda och några har nu tillkommit. Revideringen av programmet togs upp i kommunstyrelsen men det blev inget beslut denna gång, istället skickades ärendet på återremiss till landsbygdsrådet.

Ärendet om gång- och cykelprogram för landsbygden (pdf)

Investering för trygghet och trafiksäkerhet

Kommunstyrelsen beslutade att anslå fem miljoner kronor till Samhällsbyggnadskontorets gatu- och parkverksamhet för verksamhetsförändringar och trygghetshöjande åtgärder under 2024. Åtgärderna kan vara förbättrad tillgänglighet och trafiksäkert och förbättringar av det offentliga rummet, till exempel genom trygghetsbefrämjande åtgärder.

Ärendet om investeringar för trygghet och trafiksäkerhet (pdf)

Övningsanläggning för räddningstjänsten

Räddningstjänsten i Norrtälje kommun har behov av en anläggning där utryckande personal utbildas och övas regelbundet. I dagsläget åker räddningstjänsten till Uppsala för att utföra dessa övningar. Kommunstyrelsen beslutade om att anslå två miljoner kronor för att utreda och projektera en lokal utbildningsanläggning.

Ärendet om utbildningsanläggnng för räddningstjänsten (pdf)