Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Ansök idag: Landsbygds- och skärgårdspengen

2 februari 2024

Nu finns möjligheten att söka medel från Norrtälje kommuns landsbygds- och skärgårdsutvecklingspeng. Ansökningsperioden är öppen till 25 mars. Vi vill uppmuntra dig som företräder en förening eller annan icke-vinstdrivande organisation att söka stöd för ditt projekt.

Leende person som står i ett trädgårdsland.

Det kan du söka pengar för

Utvecklingspengen ger möjlighet att driva olika slags projekt, till exempel framtagande av lokala utvecklingsplaner och förstudier, olika former av platsutveckling eller renovering av bryggor.

Sök bidraget

Exempel på projektidéer som fick stödet 2023:

  • Renovering av byggnader.
  • Åtgärder som har en positiv miljö- och klimatpåverkan.
  • Satsningar på kultur, fritid och rekreation som utgår från platsens karaktär och ökar tillgängligheten för olika grupper.
  • Lokala lösningar för att tillvarata naturresurser.

Vilka som kan söka

Föreningar, lokala utvecklingsgrupper och andra icke-vinstdrivande organisationer i Norrtälje kommun kan söka medel från kommunens landsbygds- och skärgårdsutvecklingspeng. Du som söker ska ha en genomförbar projektidé som kan bidra till utvecklingen av kommunens landsbygder och skärgården.  

Därför bör du söka

Ditt och din organisations engagemang, idéer och handlingskraft kan göra värdefull skillnad för livsvillkoren och samhällsutveckling i våra landsbygder och vår skärgård. När du söker landsbygds- och skärgårdsutvecklingspengen har du och din organisation inte bara möjlighet till ekonomiskt stöd för att skapa bättre villkor och lösningar i lokalsamhället. Ni är också med och bidrar till en positiv utveckling i Norrtälje kommun – något som kan gynna fler i strävan mot en mer hållbar och levande landsbygd och skärgård.

Har du frågor eller behöver mer information? Kontakta:

Gustav Broms
Landsbygds- och skärgårdsutvecklare
Telefon: 0176-719 87
E-post: gustav.broms@norrtalje.se

För dig som vill veta mer

Kommunens landsbygds- och skärgårdsutvecklingspeng är ett sätt att främja lokal utveckling och tillvarata lokalt förankrat engagemang i kommunens landsbygder och skärgård. Pengarna kan exempelvis användas till platsutveckling, bryggåtgärder och att gynna dialoger, delaktighet och demokrati för utvecklingsarbete på lokal nivå.

Så fördelades stödet 2023

Det här är landsbygds- och skärgårdspengen

Riktlinjer för stödet