Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Teknik

Teknikprogrammet förbereder dig för högskolestudier och kombinerar teoretiska studier med praktisk problemlösning. Människan har i alla tider strävat efter att göra sitt arbete smartare, sin tillvaro enklare och sitt liv roligare. Tekniken har varit och är fortfarande ett medel för att uppnå detta. Genom praktiska övningar lär du dig se samband mellan teori och tekniska lösningar. De olika momenten binds ihop i de avslutande kurserna Teknisk specialisering och i Gymnasiearbetet, där eleverna till stor del själva väljer arbetsområden.

Teknik Rodengymnasiet
Jag gillar att det är mycket problemlösning, intressanta kurser och praktiskt arbete. Teknikprogrammet ger många valmöjligheter oavsett vad man vill göra sen.

- Ruben

Rodengymnasiet erbjuder två inriktningar som påbörjas i årskurs två: Design och produktutveckling samt Informations- och medieteknik.

Inriktningen Design och produktutveckling vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med design och utformning av morgondagens tekniska produkter och lösningar. Du vill också lära dig om företagande och entreprenörskap och lära dig att arbeta i projektform. 3-dimensionell design och konstruktion är centrala i utbildningen.

Inriktningen Informations- och medieteknik vänder sig till dig som i framtiden vill arbeta med informations-, kommunikations- och medieteknik. Du får kunskaper inom dator- och kommunikationsteknik, programmering, gränssnittsdesign och webbutveckling.

Inriktning Design och produktutveckling
Du får lära dig att designa och konstruera nya produkter i 3D med ett tydligt hållbarhetsperspektiv.

I ämnena ”Bild och form” och ”Design” får du lära dig design och produktutveckling från grunden, genom att göra teckningar i perspektiv, ritningar, och bygga modeller i olika material.

I ämnena ”Konstruktion” och ”CAD” och får du lära dig produktutveckling från ett tekniskt perspektiv, genom att studera materialegenskaper och hållfasthet i projektform.

Inriktning Informations- och medieteknik
Du får kunskaper om och färdigheter inom informations-, kommunikations- och medieteknik.

Här får du lära dig grunderna inom datorkommunikation och du lär dig ämnesspecifika begrepp och standarder.

Kurserna i webbutveckling lär dig webbsidors uppbyggnad och att bygga framtidens webbplatser.

Du får grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper i programmering och lär dig vanliga användningsområden för olika programmeringsspråk. Utifrån dessa kunskaper och det du får lära dig i gränssnittsdesign kan och får du utveckla egna program, spel och appar.

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1100 p

 

Programgemensamma karaktärsämnen

400 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Design och produktutveckling

300 p

 

- Programfördjupning

400 p

 

Inriktning Informations- och medieteknik

300 p

 

- Programfördjupning

400 p

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.