Fler bilder från Norrtälje
#mittnorrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Förskoleverksamhet

Välkommen till förskoleverksamheten i vår kommun. Här hittar du information om både kommunala och fristående verksamheter och vad verksamheterna erbjuder.

dansande barn på äng

Förskolan och familjedaghemmens uppdrag

Alla barn har rätt till utveckling och lärande. Varje barn är kompetent och i förskolan och familjedaghemmet kan denna kompetens få utvecklas, eftersom både den fysiska miljön och personalens förhållningssätt stödjer och uppmuntrar lärandet. Vi erbjuder förskola eller pedagogisk omsorg, så kallade familjedaghem till ditt barn från det att barnet fyllt 1 år till och med det år barnet fyller 6 år. 

I förskolan finns det högskoleutbildade och legitimerade förskollärare som ansvarar för utbildningen och de arbetar efter förskolans läroplan. För pedagogisk omsorg, så kallade familjedaghem finns inga krav på högskoleutbildad personal - inte heller några krav på att följa förskolans läroplan. 

Kränkningar och diskriminering

I all förskoleverksamhet råder nolltolerans mot kränkningar och diskriminering. Alla förskolor och familjedaghem ska arbeta förebyggande mot kränkningar. Alla ska också arbeta med främjande insatser för att stärka rättigheterna för alla barn till en likvärdig förskoleverksamhet.

 

Här hittar du de olika verksamheterna
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.