Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

UniCon 2019

Välkommen till årets UniCon som äger rum på Ungdomshuset Verket i Norrtälje.

UniCon 2019 - Banner

Hej igen alla kära besökare av våran UniCon-hemsida! Nu börjar det att dra ihop sig till den stora dagen och vi hoppas att ni verkligen vill komma och gästa oss och vårat spännande konvent! Huvudarrangören Ungdomshuset Verket och alla samarbetspartners samt sponsorer jobbar nu för högtryck för att få allt klart och därför så kommer vi att uppdatera konventet ”ända in i kaklet”! Så håll utkik efter nyheter! Huvudarrangören Verket förbehåller sig rätten till eventuella ändringar i konventet. Typ ALLT om så skulle behövas! (Självklart helst till det bättre! 😉) ’Värt att veta’ är att UniCons schemaprogram kommer att släppas sista veckan, så håll extra utkik då! 😉

Välkomna!

/ Mvh Personalen på Ungdomshuset Verket

 

Cosplaytävlingen: Vill du tävla? Då kan du redan nu föranmäla dig till oss: verket@norrtalje.se.
Lämna följande info: Namn/Ålder/Cosplaykaraktär/ samt eventuella frågor som du har till oss! Klicka här för mer info och regler.

Innehåll: Konventet innehåller som tidigare år allt mellan himmel och jord och alltså inte bara 'Star-Wars-relaterad-verksamhet'!

Bra att veta: Ingen åldersgräns på konventet! Alla är välkomna! Har ni frågor så hör av er!  

 

Officiell affisch för UniCon 2019

UniCon-aktiviteter:

 

LASERSVÄRDSFÄKTNING: LudoSport Sweden (organisation som tränar och tävlar med ofarliga ”lasersvärd”) kommer under hela dagen att hålla uppvisningar samt prova-på-pass för våra besökare! Samma känsla som i de klassiska star-wars-filmerna med du får behålla dina kroppsdelar!

COSPLAYTÄVLING: Svenska Cosplayföreningen kommer att gästa oss med bl. a. kompetenta domare och hålla en tävling med flera olika tävlingskategorier och, med tanke på årets tema, även kategori för ”rymdkaraktärer”. Fler nyheter är på gång men dessa är lite hemliga än så länge! Håll ut.. ;-)

Vill du vara med och tävla? Klicka här för mer information och regler.

NÖRDHÄNG NORRTÄLJE: En egen zon på UniCon med ett smörgåsbord av allehanda aktiviteter! Nördhäng Norrtälje är en ideell spel- och nördförening. Vårt syfte är att syssla med och öka intresset för kortspel, brädspel, figurspel, rollspel samt kreativ verksamhet såsom nördpyssel, cosplay med mera. Vi samarbetar med ABF som tillhandahåller lokaler för vår verksamhet i Folkets Hus i Norrtälje!

I nördhängszonen testar du olika slags spel eller skapar ditt eget nördpyssel.

Figurspel: Figurspelsturnering i A song of Ice and fire TMG, samt prova på Warhammer: Warcry

Rollspel: Vi spelar sagospelet Rymd, Starwars Fate och Tails of Equestria

Brädspel: Carcassonne Star wars, Star wars Risk, Smash up, Harry Potter, Seven wonders, Ultimate warewolf och många fler.

Nördpyssel: Brodera ditt alldeles egna star wars-broderi eller pärla din favorithjälte. Kanske din älsklingsPokémon kan bli en gosig filtis? I pysselhörnan låter vi kreativiteten flöda fritt. Här omvandlar vi pixelgrafik till korsstygn och skapar skojiga motiv i olika former. 

POP-UP-BIBLIOTEK: Rodenbiblioteket kommer att ha en lite lugnare chill-avdelning med ett spännande och varierat utbud ’med inriktning’ på UniCon 2019!

SPELZONEN: (TV- och dataspel m.m.) Självklart så kommer vi att ha en rejäl och varierad avdelning inom detta område och i nuläget så planerar vi denna verksamhet tillsammans med megabutiken ”Spel & Sånt” samt Norrtälje E-Sportsförening! Mer info kommer!

I vår Gamingzon hittar du massor av intressanta spel och upplevelser så som:
3 stationer med retro-konsollen Snes (allt ifrån Zelda till Super Mario spel mm.)
1 station för Smash bros
1 station för Mariokart för upp till 4 spelare.
2 stationer för Fortnite
1 station för Virtual reality (Star wars)
1 station för dans-spel
Turneringar kommer att anordnas i Smash bros och Fortnite.

GEEKMARKET: (Försäljning av konventprylar, ateljé, utställningar m.m.) Vi kommer, som förra året, att ha en egen del för denna typ av verksamhet och om du är är intresserad så hör av dig till oss! Mer info kommer senare!

STAR WARS-KARAKTÄRER: Vi jobbar på för fullt för att få så många karaktärer som möjligt ifrån de klassiska filmerna att komma och gästa vårt konvent. I bästa fall så får vi loss: Storm Troopers, Jediriddare, robotar etc till Norrtälje! (Vi förhandlar för fullt men inväntar klara överenskommelser!)

Artister:

 

R-10 (K-POP-DANSGRUPP): För tredje året i rad (och därmed titulerade ”UniCons husbalett”) så kommer Stockholms-gruppen R-10 och gästar oss med rafflande danskoreografier samt prova-på-dansklasser! R-10 är stora inom genren och levererar alltid!

DR KANANGA (MUSIKGRUPP): Denna högoktaniga trio levererar världs-hits till ett inferno av percussioninstrument och dj-a´nde! Denna musikshow kommer garanterat att få UniCon 2019 att svänga loss!!

REU-NIGHT (K-POP-DANSGRUPP): De yngre och roslagenbaserade dansmedlemmarna i REU-Night gjorde sin premiär på UniCon 2018 och var mycket uppskattade! I år har de utökat med fler dansare och kommer att bjuda på nya coola dansnummer och diverse danshappenings!

Info till besökare

Tider:
Öppnar klockan 13:00.
Stänger klockan 20:00.

Inträde:
Entré kostar 50 kronor per person.
Du kan betala med kort, Swish eller kontanter.

Ingen åldersgräns.

Gratis parkering!

Kontakt:

För mer info kontakta Ungdomshuset Verket:
Kristian Hermanson - Mobil: 073 558 20 79
kristian.hermanson@norrtalje.se

Daniel Nilsson - Mobil: 073 962 33 10
daniel.nilsson@norrtalje.se

Mvh Personalen på Ungdomshuset VERKET i Norrtälje.

Nedan kan du se på förra årets after movie.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.