Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Lotta Lindblad Söderman vald till kommunstyrelsens ordförande

25 september 2023

På måndagens kommunfullmäktige valdes Lotta Lindblad Söderman (M) till kommunstyrelsens nya ordförande. – Det är ett ärofyllt uppdrag, säger hon.

Lotta Lindblad Söderman utanför kommunhuset.

Lotta Lindblad Söderman har varit aktiv politiker i 25 års tid, inom kommun och region.

Under måndag den 25 september sammanträdde kommunfullmäktige för första gången efter sommaren. Under mötet valdes moderaternas nya gruppledare officiellt till kommunstyrelsens nya ordförande.

Skärgårdsbo med gedigen politisk erfarenhet

Lotta Lindblad Söderman kommer från Stockholmen men har sina rötter på Gräskö. Sedan 35 år är hon boende på Yxlan. Hon har en gedigen politisk erfarenhet, i 25 år har hon varit aktiv politiker – både kommunalt och regionalt. Nu tar hon sig alltså an rollen som kommunstyrelseordförande.

– Det är ett ärofyllt uppdrag som jag har haft fördelen att växa in i. Jag ser fram emot att arbeta med frågor som ligger mig nära hjärtat, som näringsliv, trygghet och hur vi skapar förutsättningar för en levande skärgård, säger Lotta Lindblad Söderman.

Övriga beslut

Under måndagens fullmäktige beslutades det även om nya taxor för 2023 som ska fastställas, vilket kommer innebära en avgiftshöjning för sotning av eldstad.

– För att ta höjd för ökade kostnader i samhället behöver de här taxorna också höjas, berättar Mikael Forssander, beredningsansvarig på Norrtälje kommun.

Ta del av mötet i efterhand

Mötet ägde rum den 25 september på Sportcentrum. Här kommer du kunna se sändningen i efterhand:

Handlingar från måndagens sammanträde

Kommunfullmäktiges webbsändning

För dig som vill veta mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutade instans och består av 61 ledamöter. Ledamöterna är valda av invånarna för att vara deras representanter.

Mer om kommunfullmäktige i Norrtälje kommun

Kommunstyrelse

Kommunstyrelsen är kommunens ledande politiska förvaltningsorgan. Kommunstyrelsen består av 16 ledamöter och 16 ersättare. Styrelsen väljs på det nyvalda kommunfullmäktiges första sammanträde.

Mer om kommunstyrelse i Norrtälje kommun