Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Norrtäljes nya bokmässa lördag 28 oktober

14 september 2023

När mörkret omsluter oss som mest dyker Norrtäljes nya bokmässa upp som en litterär höjdpunkt lördagen den 28 oktober. Bokmässan i Norrtälje ska vara en färgsprakande dag med representation från en mängd olika litterära genrer och former – deckare, feelgood, barn, poesi och prosa.

Joanna Wåhlin och STaffan Engstrand arbetar som bibliotekarier på Norrtälje stadsbibliotek

Markera den 28 oktober i kalendern redan nu. Då är det dags för Norrtäljes nya bokmässa på stadsbiblioteket mellan klockan 12.00–15.00.

– Vi vill öppna för en dag på biblioteket där det finns något för alla, både i aktiviteter, samtal och litteratur. Det är ju så biblioteken fungerar, och så också den här dagen. Vi vill skapa en mysig och viktig mötesplats mitt i hösten, säger Joanna Wåhlin, bibliotekarie och projektledare för bokmässan.

Redan nu är 23 författare anmälda att delta i mässan, och än är det några veckor kvar av anmälningstiden. Majoriteten av författarna har lokal anknytning, och flera olika genrer och litteraturformer finns representerande.

Aktiviteter under dagen

Besökarna kan bland annat förvänta sig bokbord, möten med författare, högläsning samt många intressanta samtal på scen.

– Vi kommer ha en scen där det ska ske fyra-fem samtal under dagen. En konferencier kommer leda samtalen och författarna får diskutera ämnen som är aktuella för dem och för tiden, säger Staffan Engstrand, bibliotekarie.

För de yngre besökarna arrangerar barnboksförfattarna aktiviteter för barnfamiljen. Bland annat kan besökarna göra sina egna pins och trycka muggar med eget motiv.

– Med bokmässan vill vi ge alla besökare möjlighet att fördjupa sitt förhållande till böcker, och möta författare som delar sin passion med dig. Vi hoppas även att bokmässan ska leda till nya författar-upptäckter och nya berättelser, säger Joanna.

– Bokmässan ska passa alla, oavsett om du är boknörd eller bara vill ha en trevlig dag med familjen, fortsätter Staffan.

Årligt evenemang

Förhoppningen är att Norrtäljes nya bokmässa ska bli ett årligt evenemang.

– Med så många läsare och författare i en kommun är det givet att det ska finnas en bokmässa, säger Joanna.

Mer information och ett program för dagen kommer längre fram.

För dig som vill veta mer

Norrtälje kommun har ett stadsbibliotek i Norrtälje och större bibliotek i Rimbo och Hallstavik. I Edsbro, Herräng, Rånäs och Bergshamra finns mindre biblioteksfilialer. Vi har även en biblioteksbuss, husbil och Bokbåt i kommunen.