Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Det händer saker i Lommarstranden

4 maj 2023

I Lommarstranden planeras det för ungefär 1200 nya bostäder med stadsnära naturliv. Nu har skalen till de första radhusen kommit upp och Norrtäljes nya stadsdel börjar ta form.

Om du promenerar västerut längs Regementsgatan från Norrtälje kyrkogård kommer du efter bara ett par minuter fram till Norrtäljes nya stadsdel, Lommarstranden. Här planeras det för omkring 1 200 bostäder, både radhus, bostadsrätter och hyresrätter. Det första kvarteret som byggs är radhusen, som nu verkligen börjar ta form.

radhuskvarteret Tallbacken i Lommarstranden

Bilden: Visionsbild på radhuskvarteret Tallbacken. 

I början av mars kom de första väggarna på plats och redan nu är skalet på flera hus uppe och vädertäta. Totalt blir det 26 radhus i det här kvarteret och beräknad inflyttning är i april 2024.

Radhuskvarteret Tallbacken under uppbyggnad

Bilden: De första väggarna kom på plats i början av mars 2023.

Radhus i Lommarstranden börjar komma på plats

Bilden: Nu är skalet på flera hus uppe och vädertäta.

I Lommarstranden bor du i ett stadsnära naturliv med naturen och friluftslivet precis utanför dörren och stadskärnan i Norrtälje bara ett stenkast bort. Här byggs bostäder och samlingsytor i ett barnvänligt område som främjar en hållbar livsstil för både boende och besökare. Du kan läsa mer om projektet på vår hemsida och mer om radhuskvarteret hos OBOS, som bygger dem.

visionsbild radhusen Tallbacken

Bilden: Visionsbild på radhuskvarteret Tallbacken.