Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Ny ridskola startar i Rimbo under våren

5 april 2023

Norrtälje kommun har kommit överens med Ridklubben Norrtälje Ryttare om att de ska driva ridskola på ridanläggningen Vallby i Rimbo med start så snart som möjligt.

Tjejer som har byggt hinder på en hoppbana

Den 21 mars stängdes ridskolan som drivs av Rimbo Ryttare på ridanläggningen Vallby på grund av att föreningen försatte sig själv i konkurs. Nu har Norrtälje kommun kommit överens med Ridklubben Norrtälje Ryttare om att de ska driva ridskola i Rimbo.

– Det har varit viktigt för oss att så snabbt det gått att skapa möjligheter för att en ridskola ska kunna komma igång igen i Rimbo, därför är jag väldigt glad att vi fått till den här överenskommelsen, säger Nicklas Salmin (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Det är viktigt inte minst eftersom det är främst flickor som rider och vi vet att flickor idrottar och deltar i föreningsidrotten i mindre grad än pojkar, så det här handlar om både jämställdhet och folkhälsa, säger Nicklas Salmin (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Ridklubben Norrtälje Ryttare är en ideell förening som under lång tid drivit en uppskattad ridskola i Vigelsjö i Norrtälje, och de ser fram mot att driva ridskola även i Rimbo.

– Vårt fokus är en bra och trygg grundläggande utbildning i häst- och ridkunskap med hög kvalitet, med en trevlig föreningsgemenskap kring hästar, stall och ridning. Vi tycker att det ska bli jätteroligt att få lägga till ridanläggningen i Vallby i vår förening och hoppas att hela vår stora hästgemenskap i kommunen kommer fortsätta blomstra framåt, säger Erika Örling från Ridklubben Norrtälje Ryttare.

Ridklubben Norrtälje Ryttare hoppas att verksamheten på Vallby kan komma igång redan under april, mer information kommer finnas på föreningens hemsida.

Norrtälje kommun äger hela ridanläggningen Vallby i Rimbo och Ridklubben Norrtälje Ryttare kommer hyra anläggningen av kommunen för att driva ridskola.