Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Norrtälje kommun anordnar lyckad frukostträff för byggaktörer

19 april 2023

På tisdagsmorgonen anordnade Norrtälje kommun sin regelbundna företagsfrukost där företagare från olika delar av byggbranschen och representanter från kommunens näringslivs- och samhällsbyggnadskontor samlades för att diskutera vad som är på gång både inom kommunen men också i omvärlden.

Byggjobbare tittar på byggnadsritning

Under frukostträffen fick företagarna ta del av inspirationsföreläsningar, uppdateringar från kommunen och möjligheten att träffa kommunens tjänstepersoner, politiker och andra företagare. Dessutom fanns det tid för att prata med översiktsplanerarna och lära sig mer om översiktsplan 2050 och fördjupningen av översiktsplanen för Norrtälje stad och Rimbo.

– Det är fantastiskt att se så många företagare från byggbranschen samlas på en och samma plats för att diskutera framtiden för vår kommun. Vi är stolta över att kunna erbjuda denna möjlighet att nätverka och ta del av viktig information som kommer att hjälpa till att utveckla våra företag och vår kommun, säger Benjamin Råd Vaher, Näringslivs- och etableringschef på Norrtälje kommun.

Bild som föreställer en person som håller en presentation.Bild: Benjamin Råd Vaher, Näringslivs- och etableringschef på Norrtälje kommun.

Andreas Lindgren vd för kommunens vatten, avlopp och avfallsbolag (NVAA), berättade om utmaningar med vattenförsörjningen i kommunens norra delar, medan avdelningschefen för miljö och hälsa, Louise Svensson Grape, och miljö- och hälsoskyddsinspektören Filippa Nordenblad informerade om ny hantering för borrning av dricksvattentäkt.

Höjdpunkten var en föreläsning med Viktor Gustafsson, projektledare för omvärldsanalys och business intelligence från Invest Stockholm, som delade med sig av sin kunskap om hur de senaste årens händelser har påverkat olika branscher, inklusive byggbranschen. Viktor avslutade sin presentation med att diskutera hur artificiell intelligens kan hjälpa (och stjälpa) oss i vardagen och arbetslivet.