Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Bor du i småhus och vill minska din energianvändning?

17 mars 2023

Bor du i småhus och vill minska din energianvändning? Då är du välkommen att delta på vårens kostnadsfria webbinarier där du kan få konkreta tips och råd för att minska din energianvändning – och dina kostnader.

illustration av små hus och vita träd

Många småhusägare är angelägna att minska sina kostnader för energi på grund av rådande prisläge. Därför ordnar den regionala energi- och klimatrådgivningen en serie webbinarier för att informera dig som är småhusägare om vad du kan göra för att minska din energianvändning och därmed också dina kostnader. På webbinarierna får du konkreta råd och tips på åtgärder. Webbinarierna fokuserar på fyra viktiga områden att ha koll på för dig som är småhusägare:

  • optimera ditt värmesystem
  • byta värmesystem
  • ventilation
  • isolering

Först ut är två webbinar om värmesystem.

Så optimerar du ditt värmesystem

Datum: 3 april 2023
Tid: 18.00–19.30
Plats: digitalt

Är din elräkning hög trots att du har ett bra värmesystem? Fungerar inte värmepumpen helt som den ska? Då kan det vara dags att se över ditt värmesystem. Välkommen till ett webbinarium där du lär dig hur du tar hand om ditt värmesystem så att det fungerar så effektivt som möjligt – med så låg energianvändning som möjligt. Du lär dig också mer om hur du styr ditt värme- och ventilationssystem – så kallad smart styrning.

Mer information och anmälan: 

Så optimerar du ditt värmesystem på Energirådgivningens hemsida

Så byter du ditt värmesystem

Datum: 5 april 2023
Tid: 18.00–19.30
Plats: digitalt

Har du ett gammalt värmesystem som drar mycket el? Välkommen till ett webbinarium där vi går igenom vilka värmesystem du kan byta till. Vi går igenom hur du byter till olika system och vad som är bra att ha koll på.

Mer information och anmälan:

Så byter du ditt värmesystem på Energirådgivningens hemsida

Kommande evenemang

Spara följande datum för kommande evenemang:

  • 27 april: Så får du bra ventilation
  • Mitten på maj: Så isolerar du ditt hus

Kostnadsfri energirådgivning

Du kan få en kostnadsfri och opartisk rådgivning i frågor som handlar om energi och klimatpåverkan för hushåll, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar eller andra organisationer via kommunens energirådgivning. Läs mer om den och hitta information om kommande evenemang på våra energi- och klimatrådgivningssidor.

Energi- och klimatrådgivning i Norrtälje kommun