Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lindens förskola i Hallstavik får kvälls- och helgöppet

24 januari 2023

Från och med 1 mars 2023 kommer Lindens förskola att vara öppen på helger och på vardagskvällar. Detta för bättre tillgodose de behov som finns för barn vars föräldrar arbetar inom till exempel handel, vård, omsorg, kollektivtrafik eller är blåljuspersonal. Beslut fattades av barn- och skolnämnden den 23 januari.

Lindens förskola.

Norrtälje kommun har erbjudit vårdnadshavare omsorg på kvällar och helger sedan 2012 på olika platser i kommunen. Men nu finns behov av en ny verksamhet i Hallstavik. Eftersom behovet där de senaste två åren framför allt varit omsorg under kvällar och helger kommer Lindens förskola från och med 1 mars erbjuda just det.

– Alla jobbar inte kontorstider, och en stor och ökande grupp i samhället som kämpar med tider och livspussel är ensamstående föräldrar. Därför är det viktigt att förskolans och fritidshemmens öppettider anpassas till verkligheten, säger Robert Beronius (L), ordförande i barn- och skolnämnden.

Omsorg då fritids är stängt

Öppettiderna på Lindens förskola kommer från den 1 mars i år vara fram till klockan 21 på vardagar och mellan klockan 06.30 och 21 på helger. Beslutet innebär även att äldre barn (upp till årskurs 6) kan erbjudas omsorg under tid då fritidshemmen är stängda.

– Det här känns spännande och roligt, och jag och min personal är glada att vi nu kan ge vårdnadshavarna ökade möjlighet till att arbeta kvälls- och helgtider, säger Kristin Haeger, rektor för Lindens förskola.

Ansök om barnomsorg

Föräldrar som kommer för sent med andan i halsen och skuldkänslor, våndan med att kunna få någon närstående att hjälpa med lämning och/eller hämtning när arbetstiderna inte stämmer med förskolans är en frustrerande verklighet för många med barn i förskolan och på fritids. Den som är i behov av barnomsorg på obekväm arbetstid ansöker om detta via kommunens hemsida.

Söka plats i omsorg under tid då förskola inte erbjuds

Lindens förskola

Nattomsorg i Norrtälje

Sedan 2020 erbjuds nattomsorg vid Palettens förskola i Norrtälje, vilket visat sig vara en ovärderlig tillgång under pandemin för att just blåljuspersonal och vård- och omsorgspersonal ska kunna arbeta de tider de behövs på arbetsplatsen.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.