Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje startar ny utryckningsstyrka i beredskap

20 januari 2023

Räddningstjänsten verkar för en trygg och säker kommun för alla invånare. I takt med att kommunen växer kommer räddningstjänsten under 2023 att starta upp en ny utryckningsstyrka i beredskap på Norrtälje brandstation, utöver den heltidsstyrka som finns idag.

Brandmannen Emma Djurman övar vid Norrtälje brandstation.Bilder tagna för Norrtälje kommun. Brandmannen Emma Djurman övar vid Norrtälje brandstation. Brandmannen Emma Djurman övar vid Norrtälje brandstation.Bilder tagna för Norrtälje kommun.

Som komplement till de fyra deltidsstationerna i Rimbo, Hallstavik, Blidö och Älmsta, startar Räddningstjänsten under 2023 en ny utryckningsstyrka i beredskap även på Norrtälje brandstation. Idag har kommunen 27 personer i beredskap och Norrtäljes nya deltidsstyrka tillför ytterligare 3 personer som rycker ut när larmet går.

– Utryckningsstyrkan kommer att höja beredskapen i Norrtälje stad men även i resten av kommunen och är ett följsamt sätt att låta verksamheten växa och följa med i Norrtälje kommuns utveckling, säger Fredrik Olsson, Enhetschef, Räddningstjänsten.

Om Räddningstjänsten i Norrtälje kommun

1 Heltidsstation i Norrtälje
4 deltidsstationer: Rimbo, Hallstavik, Blidö, Älmsta
Totalt 27 personer i beredskap (1 Insatsledare, 5 Styrkeledare och 21 Brandmän)
Antal utryckningar 2022: 814

Vill du bidra till trygghet i kommunen?

Läs mer och ansök till tjänsten som brandman i den nya utryckningsstyrkan här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.