Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Första spadtaget för rivning på Övre Bryggårdsgärdet

20 januari 2023

Förskolan Bambino bjöds in att närvara när ett stort steg för Övre Bryggårdsgärdet, Norrtäljes nya bostadskvarter, togs i veckan. Det var dags att riva den gamla industribyggnaden i kvarteret Vaktmästaren 6 och barnen från förskolan fick vara med och ta ett första spadtag.

Barn gräver i en grushög framför en stor grävmaskin

– Nu är det kladdigt men sen kommer vi kunna gå hit och leka!

I dagarna togs ett stort steg för kvarteret Vaktmästaren 6 på Övre bryggårdsgärdet, Norrtälje stads nya bostadskvarter. Det var dags att riva den befintliga industribyggnaden som ligger på platsen för att ge rum åt byggmaterial och maskiner. Inbjudna för att närvara vid denna händelse var förskolan Bambino, som är det blivande bostadsområdets närmaste granne.

Kristoffer står framför gruppen med barn och frågar om någon gillar stora maskiner

– Är det någon som gillar stora maskiner? Frågade Kristoffer Frändén, som är byggledare på platsen.

Ett stort antal vantförsedda händer flög upp i luften. Sen fick alla som ville provsitta grävmaskinen medan Kristoffer visade hur den fungerar och vad alla spakar och knappar är till för.

Barnen står i kö framför grävmaskinen

Kristoffer visar grävmaskinens knappar och spakar för ett barn som provsitter

Barnen fick också chansen att själva vara med och ta första spadtaget, något som gjordes med stor entusiasm! Att klafsa runt i leran var också populärt, liksom att titta genom staketet på den andra grävmaskinen som var i full färd med att bit för bit plocka ner det gamla huset.

En grävmaskin håller på att riva den gamla industribyggnaden

– Det känns jätteroligt att kunna bjuda hit barnen, säger Kristoffer. Det har varit lite stökigt för dem under etableringen så nu känns det jättekul att få släppa in dem och visa att vi är på gång!

Kristoffer FrändénBilden: Kristoffer Frändén

Vi frågade barnen om de visste vad det skulle bli på platsen när det var färdigbyggt - och det hade de flesta full koll på.

– Lekplats!
– Vi kommer kunna gå hit och leka!
– Lägenheter där folk ska bo.
– Stora hus där det bor många människor.

På frågan vad som varit bäst med besöket var de flesta barn rörande överens:

– Fika!

Om Övre Bryggårdsgärdet

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.