Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stor bidragsutdelning till föreningar

20 december 2022

Årets sista kultur- och fritidsnämnd den 15 december blev också det allra sista nämndmötet för ordförande Bengt Ericsson (C), som lämnar posten efter 12 år. – Vi fortsätter att stödja vårt omfattade föreningsliv. Vi har så otroligt många fina föreningar. Det är besvärliga tider med höga elpriser och oberäkneliga kostnader, säger Bengt Ericsson (C), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Pappa och dotter på fotbollsplan

På årets sista kultur- och fritidsnämnd beslutade nämnden att betala ut extra anläggningsbidrag till samlingslokalhållande-, hembygds-, och idrottsföreningar. Detta på grund av att många föreningars verksamheter under 2022 ofrivilligt har påverkats av ökande kostnader kopplat till den höga inflationen och stigande elpriser.

– Vi vill att det extra bidraget ska vara en hjälp och uppmuntran till kommunens föreningar och stiftelser som har en egen eller arrenderad anläggning i deras fortsatta arbete att erbjuda ett brett och rikt kultur- och fritidsutbud samt föreningsliv, säger Bengt Ericsson (C), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Det här bidraget ges till föreningar eller stiftelser som har egen eller arrenderas anläggning och som fått bidrag tidigare under året från Norrtälje kommun. Det extra bidraget baseras på tidigare utbetalt bidrag under året gällande anläggningens drift, rörliga utgifter. Den totala summan för det extra anläggningsbidraget blir 1 454 700 kronor.

Bidragsutdelning till hembygdsföreningar

Nämnden beslutade även att ge bidrag till 15 olika hembygdsföreningar som inkommit med ansökningar samt till tre stiftelser som får extra anläggningsbidrag.

Kultur- och fritidsnämnden den 15 december blev det allra sista nämndmötet för ordförande Bengt Ericsson.

– Den här typen av uppdrag har en början och ett slut. Jag har varit aktiv politiker i 12 år i kultur- och fritidsnämnden och innan dess 12 år i kommunalledningen. Jag har gjort min samhällsvärnplikt. Men det slutar inte med det här, jag kommer fortsätta vara engagerad och vara ordförande för två andra föreningar. Så jag har fullt upp, säger Bengt Ericsson.

Nicklas Salmin (L) föreslås att bli ny ordförande för kultur- och fritidsnämnden. Styrelseposterna och budgeten för kultur- och fritidsnämnden beslutades på kommunfullmäktiges budgetmöte måndag 19 december.

Söka bidrag

Vill din förening också söka bidrag från Norrtälje kommun? Flera av vårens bidragsansökningar öppnar den 1 februari. Information om alla bidragsformer.

Mer om bidrag
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.