Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lasershow avslutade jubileumsåret

28 december 2022

År 2022 har vi firat Norrtälje stads 400-årsjubileum. Jubileumsåret avslutades som det började – med en lasershow i Norrtälje hamn på nyårsafton.

Den 29 mars 1622 fick Norrtälje sina stadsprivilegier. Samma datum 400 år senare hölls ett stort jubileumsfirande till Norrtäljes ära.  Kronprinsessan Victoria deltog i firandet och mängder av aktiviteter ägde rum under dagen. 

Läs om Kronprisessans dag i Norrtälje 

Festligheterna har pågått under hela året, med jubileumsutställning, teater och konserter som några exempel. I somras arrangerades en stor jubileumsfest som pågick i två dagar. Artister som Timo Räisänen, Dolly Style och Nassim Al Fakir gästade Norrtälje.

Året avslutades med lasershow

Själva året 2022 inleddes med en stor lasershow i Norrtälje hamn på nyårsafton. Jubileumsåret har nu avslutats på samma festliga sätt.

– Vi avslutar året som vi började det, med en lasershow i Norrtälje hamn på självaste nyårsafton, med start vid midnatt, sade Tomas Johansson, centrumutvecklare och projektledare för jubileumsåret, inför showen.

Livesändning

Lasershowen sändes live på Norrtälje kommuns Facebooksida och du kan se den även i efterhand. 

Lasershowen Norrtälje kommuns Facebooksida

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.