Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Invigning av promenadstråket på Södra bergen

28 november 2022

I flera år har kommunen planerat för att bygga om promenadstråket på Södra bergen. På tisdag 29 november klockan 17.00 invigs det nya området.

Bild som föreställer en stad, i förgrunden en lekplats med grillplatser. I bakgrunden stadsbilden med horisont. Snö ligger på marken.

Planerna på en upprustning av Södra bergen har funnits en tid och man valde att se till att området rustades upp i samband med stadens 400-årsfirande i år. Efter vissa förseningar är projektet nu klart.  

 – Det är ett promenadstråk som är jättefint, man kan gå från den ena sidan till den andra sidan av Norrtälje. Det känns jättepositivt, just våren är jättefin här uppifrån, säger Tommy Lundqvist (C), ordförande i klimat- och tekniknämnden.

Nya delar

Upprustningen som pågått i ungefär ett år innebär framför allt bättre tillgänglighet genom att stigen som gått uppför berget ersatts av granittrappor med räcken, ända från Folket Hus och Pythagoras och vidare upp mot Bergsstugan. Längs det nya promenadstråket finns bänkar utställda för den som behöver ta en paus i klättringen mot toppen. Dessutom en lekplats för de yngre.

Längst upp, vid utsiktsplatsen över Norrtälje har flera eldstäder ställts ut, för den som vill grilla – med stans bästa utsikt!

Invigningen

Den 29 november klockan 17.00 invigs det nya promenadstråket och rastplatsen. Norrtälje kommun bjuder på adventsfika och representanter från gatu- och parkavdelningen berättar om arbetet. Invigningen sker från Bergstugan.

Har du inget för dig? Kom upp och invig med oss!

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.