Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Återgång gällande arvoden för kommunalråden

18 november 2022

Efter den starka kritiken mot nya arvodesnivåer för förtroendevalda har en enig Val- och demokratinämnd beslutat om en återgång till de nivåer som rådde innan kommunfullmäktige 24 oktober.

Nicklas Salmin.

På torsdagen val- och demokratinämnd beslutades om en återgång till tidigare principer för arvodering av förtroendevalda efter den starka kritiken av beslutet på kommunfullmäktige 24 oktober.

– Nämnden beslutade i stor enighet att vi ska göra så lite ingrepp som möjligt i ersättningar till gruppledare och kommunalråd, berättar Nicklas Salmin (L), ordförande i Val- och demokratinämnden. 

– Vi följde förslaget som lades fram den 24 oktober, men ändrade statsministerarvode till statsrådsarvode. Dessutom tillät vi stapling av ersättningar, där maxtaket lades på 90 procent som idag är oppositionsrådets ersättning.

Det nya förslaget kan beslutas av kommunfullmäktige den 19 december och planeras gälla fram till den 24 april, då en helt ny modell förhoppningsvis kan klubbas av kommunfullmäktige.

Val- och demokratinämnden har bett kommunfullmäktige om ett nytt uppdrag att utreda arvodesfrågan där alla partier får möjlighet att inkomma med remissvar kring hur de vill att principerna för arvodet ska se ut.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.