Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Författare och Frost-stjärna till Kulturgalan – allt du behöver veta om galakvällen

16 september 2022

Den 18 november är det äntligen dags för kulturgalan 2022. Det kommer bli en fullspäckad kväll med prisutdelningar, mingel och uppträdanden av bland annat Frost-stjärnan Annika Herlitz. Biljetterna till galan släpps den 30 september.

Annika Herlitz sjunger på scenen, med mikrofon och klädd i grön klänning.

Annika Herlitz är en av de artister som kommer till kulturgalan.

Norrtälje kommuns rika kultur- och föreningsliv ska hyllas och prisas på den nya kulturgalan på restaurang Culinar.

– Röda mattan rullas ut och det kommer bli en jätterolig kväll med mingel, musik, prisutdelningar och efterfest, säger Hanna Lundmark, projektledare för Kulturgalan från Norrtälje kommun.

Kulturgalan leds av sångaren och musikern Anders Jalkéus och Karolina Losell från Roslagens sparbanks stiftelser. På scen blir det livemusik och underhållning av Roslagens kulturskola, Norrtälje musikkår, Stadsröra och gästartister som författaren Arne Dahl, Frost-stjärnan Annika Herlitz och VM-dansmästarna Nils Andrén och Bianca Locatelli. 

– Annika Herlitz är sångerska och musikalartist. Hon är känd från bland annat Melodifestivalen, men slog igenom rejält som rösten till Elsa i Frost-filmerna från Disney. Hennes förtrollande röst är lika uppskattad av vuxna som av barn. Dessutom gillar hon dans och har varit mycket på Herräng Dance Camp, säger Hanna Lundmark.

Priser som delas ut

Under kvällen kommer sex priser att delas ut. Norrtelje tidnings Ungdomspris, Erik Eriksson-priset, Roslagens sparbanks stiftelsers kulturhederspris och Norrtälje kommuns kulturpris och kulturstipendium. Kommunen delar även ut pris till Årets Eldsjäl.

– Norrtelje tidning delar ut sitt ungdomspris som delats ut under drygt 10 år. Vinnaren av det här priset beslutas av kommunens invånare och mer information kommer dyka upp i Norrtelje tidning och på kommunens webbplats, säger Hanna.

Målet med kulturgalan är att det ska bli en årligen återkommande gala som är en värdig inramning för utdelning av kulturpriser och kulturstipendier. Fokus ska vara på kulturen och föreningslivet, och galan ska bli en ny mötesplats för alla kulturutövare och kulturintresserade i Norrtälje kommun.

Köp biljetter till galan

Både allmänheten och personer i kulturbranschen är varmt välkomna på galan. Biljetter släpps den 30 september på Visit Roslagens webbplats. I biljettpriset på 275 kronor per person ingår alkoholfritt bubbel, lyxiga snittar och en härlig galakväll och efterfest. Dörrarna öppnar klockan 18.00 och själva galan startar klockan 19.00 och slutar 21.15. Därefter startar efterfesten som håller på till 01.00 och baren är öppen under hela kvällen. För den som vill kommer efterfestbiljetter finnas att köpa hos Tickster, för 100 kr styck.

Kulturgalan är ett samarbete mellan Norrtälje kommun, Roslagens sparbanks stiftelser och Norrtelje tidning och genomförs med stöd av ABF, Happy Homes Franks Färg, Culinar, Flygfyren, Norrtälje Energi, Skaparladan och Svenska kyrkan Östra Roslagens Pastorat.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.